Logo veldhovensweekblad.nl


Monique van Rosmalen wordt de nieuwe rector van het Sondervick College.
Monique van Rosmalen wordt de nieuwe rector van het Sondervick College. (Foto: Ons Middelbaar Onderwijs)

Nieuwe rector Sondervick

  Human Interest

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Monique van Roosmalen benoemd tot rector van het Sondervick College in Veldhoven. Op dit moment is zij rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne (IVO-Deurne). Van Rosmalen start haar nieuwe functie op dinsdag 1 augustus. Zij volgt Nol van Beurden op die sinds maart 2017 directeur-bestuurder is van de Stichting CVO 't Gooi.

VELDHOVEN - De benoeming van Monique van Roosmalen is tot stand gekomen in overleg met de gehele schoolleiding van het Sondervick College, de medezeggenschapsraad en de raad van advies van de school.

Curriculum

Van Roosmalen (56) is sinds 1 mei 2011 rector van IVO-Deurne, met de deelscholen het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege, het Peellandcollege en de Sprong.
Van Roosmalen heeft diverse studies gevolgd; na haar 2e graad natuurkunde – scheikunde heeft zij haar 1e graad scheikunde als Master of Education in Chemistry afgerond. Tevens heeft zij haar Master of Management in Education behaald aan de TIAS Universiteit te Tilburg.
Vanaf 1993 tot 2008 is Van Roosmalen verder werkzaam geweest op diverse onderwijsinstellingen waaronder het Bisschop Bekkerscollege in Eindhoven en Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Eerst als docent en later als (adjunct-)sectordirecteur van vmbo-afdelingen en havo-vwo-gymnasium-afdelingen. Aan het Bouwens van der Boijecollege in Panningen was zij directeur van het studiehuis in de bovenbouw van het havo/vwo.
Van 2008 tot 2011 werkte Van Roosmalen voor BMC als senior adviseur onderwijs met onder andere interim opdrachten in verschillende onderwijsorganisaties en als projectleider Passend onderwijs.

reageer als eerste
Meer berichten