Logo veldhovensweekblad.nl


"Ik vind het ontspannen om een boek te lezen!"
"Ik vind het ontspannen om een boek te lezen!"

Het beslissende boek van Brigitte Olislagers

  Human Interest

Naam: Brigitte Olislagers.
Leeftijd: 40.
Woonplaats: Veldhoven.
Beroep/opleiding: Spreker, trainer, coach en adviseur.

Wat is jouw beslissende boek en waarom?
"'De kracht van storytelling'. Carmine Gallo, de schrijver, is zelf tevens een beroemd spreker. Aan de hand van diverse verhalen vertelt hij waarom storytelling belangrijk is. Maar er is meer, de opgetekende verhalen afkomstig van andere sprekers brengen ook vele wijze levenslessen. Je word gegrepen vanaf de eerste minuut dat je het boek leest. Het zijn allemaal korte verhalen dus makkelijk te lezen.

Hoe luidt de eerste zin uit jouw beslissende boek?

"'Ik lag op mijn rug. Ik was buiten op de ijslaag voor mijn 45 vierkante meter grote appartement in het westen van Wisconsin uitgegleden.'"

Hoe ben je bij jouw beslissende boek gekomen?

"Als ondernemer en spreker lees ik graag vakliteratuur en van wie kan je beter leren dan van een auteur van bestsellers als 'Spreek als TED' en 'Masterclass Steve Jobs'. Hij is zelf communicatiecoach, veel gevraagd spreker en columnist. Daarnaast leest dit boek alsof je staat te luisteren naar een spreker, het grijpt vanaf de eerste minuut aan en laat je niet meer los, ook al moet je echt gaan slapen.

Welke passage is jou het meest bijgebleven?

"Er zijn er zoveel, maar het verhaal over een immens populaire zanger die een writersblock had tot hij terugkeerde naar zijn geboortestad, een vieze, grauwe havenstad die hij ontvlucht was in de hoop er nooit meer weder te keren.Pas toen Sting, verhalen en liedjes ging schrijven over zijn oude buurtgenoten die werkte in de haven, kreeg hij weer inspiratie.""

Heeft het beslissende boek bij jou geleid tot nieuwe inzichten en zo ja, welke?

"Het boek barst van de inzichten zowel inhoudelijk qua storytelling als qua levenslessen. Een van de mooiste inzichten vind ik, dat je mindset bepaald hoe je tegen het leven aankijkt. Je kan je eigen mindset beïnvloeden. Succesvolle mensen praten altijd positief tegen zichzelf in plaats van dat ze zichzelf klein maken en afstraffen."

Maken boeken een belangrijk deel uit van jouw leven?

"Ja, ik vind het ontspannen om een boek te lezen; het opent een nieuwe wereld en ik groei in bewustzijn als persoon."

reageer als eerste
Meer berichten