Logo veldhovensweekblad.nl

Maaltijden vragen andere invulling

  Human Interest

"We willen met de tijd meegaan." Projectmedewerker maaltijdvoorziening Michelle Cavanagh legt uit waarom SWOVE een innovatie wedstrijd heeft uitgeschreven.

VELDHOVEN - Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven, kortweg SWOVE, wil met een SWOVE-innovatiewedstrijd inspelen op de toekomst, dat wil zeggen op de veranderingen in welzijn, wonen en zorg voor senioren. SWOVE onderschrijft de visie van de gemeente: Iedereen telt mee, iedereen doet mee, en iedereen draagt bij. Zo ondersteunt de stichting 75+-inwoners zelf te bepalen hoe ze hun leven willen inrichten en is van mening dat zij blijvend deel moeten uitmaken van een vitaal Veldhoven. SWOVE verzorgt maaltijden voor ouderen in Veldhoven. Er zijn eetpunten bij De Ligt, d'n Bond, Rundgraafpark en Sele en de nog te realiseren locatie in Oerle.

Maaltijdbeleving

Terug naar de SWOVE-innovatiewedstrijd. Alles wat met een maaltijd te maken heeft, komt in aanmerking voor de innovatiewedstrijd. Michelle Cavanagh: "We willen met de tijd meegaan qua maaltijdbeleving. De ouderen van nu in Veldhoven zijn van een andere generatie dan de ouderen die eraan komen. En in lang niet ieder gezin staat dagelijks aardappels, vlees en groeten op tafel. Rijst, nasi en bami zijn ook bij de ouderen allang ingeburgerd."

Beste idee

Iedereen die de senioren van Veldhoven een warm hart toedragen kan meedoen aan de innovatiewedstrijd. Ideeën kunnen nog tot en met zondag 30 april bij SWOVE ingeleverd worden. Het beste idee wordt beloond met 200,00 euro . Het deelnameformulier staat op de website van SWOVE. Cavanagh: "We nodigen iedereen die zich enigszins betrokken voelt op om te reageren. Aankomende ouderen, mantelzorgers, familieleden, vrijwilligers. Ondernemers, kookgroepen, verenigingen, scholen... Als iemand een vernieuwend idee heeft, dan nodigen wij diegene nu uit om nog te reageren."

Andere invulling

Cavanagh voegt tot slot nog toe: "De groep ouderen wordt groter. Het ligt in de lijn der verwachting dat daardoor ook meer ouderen gebruik gaan maken van een maaltijdvoorziening. De maaltijden worden door de deelnemers van nu als goed beoordeeld, maar we weten dat de volgende generatie ouderen andere wensen kan hebben. Maaltijden die een compleet andere invulling vragen. Wat wil de oudere zelf? Hoe wilt u het hebben? Dat zijn vragen, waarop we antwoord willen krijgen, vergezeld met ideeën.

Voor meer informatie, zie de onderstaande website.

www.swove.nl

2 reacties
Meer berichten