Logo veldhovensweekblad.nl


'Aeriel Yoga'... "Het schommelende effect van het doek, maakt dat je jezelf al kan ontspannen." FOTO: Bert jansen.
'Aeriel Yoga'... "Het schommelende effect van het doek, maakt dat je jezelf al kan ontspannen." FOTO: Bert jansen. (Foto: Bert Jansen.)

'Ik kan het iedereen aanraden!'

  Human Interest

"Dan hang je daar er kun je alles lekker loslaten." Aan het woord Michael Saffrie. Hij vertelt over zijn sport, te weten 'Aerial Yoga'.

VELDHOVEN - Yoga heeft niet altijd in zijn sportagenda gestaan. "Ik was van de explosieve sporten. Gas erop en zweten", aldus Michael Saffrie.

Zweven!

Met Yoga maakt hij kennis als hij 40 jaar oud is. "Ik ging stress management trainingen geven, waarbij ik mensen moest laten ontspannen. Daarvoor moest ik zelf 'Power Yoga' lessen gaan volgen. Mijn eerste gedachte? Doe even normaal! Yoga... Zweven! Maar ja, het moest en dus ging ik de mat op en meteen ging de knop om en dacht ik 'dit is vet'! Ik zat daar te zweten op de Yogamat. Niks zweverig, gewoon vol power sporten."

Relaxter

Vanaf dat moment is Saffrie helemaal into Yoga. "Toen de Yoga mij eenmaal gegrepen had, ben ik daar steeds verder in gegaan. Dat heeft ertoe geresulteerd dat ik 3 jaar later een eigen Yoga-studio ben gestart, samen met mijn vrouw. Het beoefenen van Yoga heeft mij veel gebracht. Ik ben meer ontspannen... Ik kan dingen beter loslaten, waardoor ik echt veel relaxter in het leven sta. Yoga heeft mij mentaal en fysiek echt veel rustiger gemaakt."

Heel eng

Ongeveer zo'n twee jaar terug, komen Saffrie en zijn vrouw in aanraking met 'Aerial Yoga'. "Dat was - en is nog steeds - helemaal geweldig. Ik sport toch heel veel, maar na die eerste keer had ik me toch een spierpijn! Zo goed om dat te voelen."

'Aerial Yoga' wordt beoefend in een hangmat. "Je kunt het zien als een schommel. Het schommelende effect van het doek maakt dat je jezelf al kan ontspannen. Het gevoel dat je als kind had op de schommel... Van lekker zachtjes wiebelen tot steeds hoger willen. Dat doe je ook met de oefeningen in het doek. Je daagt je lichaam uit door jezelf aan je partner, het doek, over te geven. Als je schommelt en je moet jezelf daarbij achterover laten gaan... Dan voelt dat heel eng. Dat is echt bij iedereen zo. Daarbij rek je over je hele lijf je spieren uit. Met de oefeningen en het rekken en strekken maak je je spieren los op knelpunten en blokkades."

Aanraden

Saffrie vertelt tot slot dat alle vormen van Yoga helpen om je beter te voelen en daarmee meer rust ervaart in het dagelijks leven. "Doordat je je spieren uit elkaar trekt, loop je rechter. Je ademhaling gaat dieper, waardoor de zuurstof beter door je lijf stroomt. Betere doorstroming zorgt voor een beter gevoel."
"Ik kan het iedereen aanraden. Je kan jezelf écht resetten."

reageer als eerste
Meer berichten