De Belastingdienst stuurt brief over Toeslagen. FOTO: PixaBay.
De Belastingdienst stuurt brief over Toeslagen. FOTO: PixaBay.

Brief Belastingdienst over Toeslagen ontvangen?

Financieel

VELDHOVEN - Afdeling Toeslagen van de Belastingdienst stuurt binnenkort een brief aan mensen die te veel toeslag hebben ontvangen en dit bedrag nog niet hebben terugbetaald. Het gaat om te veel ontvangen huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

In de jaren voor de Corona-crisis is door Toeslagen al doorgegeven dat er teveel toeslag ontvangen is. Tijdens de Corona-crisis heeft Toeslagen aan u geen betalingsherinneringen gestuurd. Ze wilde het u tijdens de Corona-crisis niet nog moeilijker maken. Maar Toeslagen kan de terugbetaling niet blijven pauzeren. Nu de regering de Corona-maatregelen afbouwt, gaat ook Toeslagen u weer vragen te beginnen met terugbetalen.

De brief meldt dat u kunt kiezen voor betaling ineens of voor de standaard betalingsregeling van 24 maanden. Als u verwacht dat het u niet lukt om in 24 maanden terug te betalen, kunt u een persoonlijke betalingsregeling aanvragen via www.toeslagen.nl/teveelontnvangen. Of bel gratis met de BelastingTelefoon (0800) 05.43. Dan kijkt Toeslagen samen met u hoe u het bedrag wel kunt betalen. 

Advies of hulp hierbij nodig? Maak dan een afspraak bij BSR.

Want BSR helpt!