Het belooft drukker te worden dan in het afgelopen jaar, in de grote tent op De Plaatse tijdens Luidkeels.
Het belooft drukker te worden dan in het afgelopen jaar, in de grote tent op De Plaatse tijdens Luidkeels.

Van 'Brabant' tot 'Hallelujah'

  Cultuur

Het duurt niet lang meer of hét meezingevenement van Veldhoven staat weer voor de deur. Over een kleine 2 weken, namelijk op vrijdag 24 februari, barst het feestgedruis los in de grote tent op De Plaatse. Iedereen is welkom: Carnavalliefhebbers, maar juist ook de niet-Carnavalliefhebber!

VELDHOVEN - De organisatoren van het meezingevenement 'Echt Veldhovenz Luidkeels' nodigen iedereen die van zingen houdt, van harte uit om te komen. Gerard Coppens: "Dit meezingevenement is géén specifieke carnavalsactiviteit maar een avond waar iedereen naar hartenlust mee kan zingen met bekende, hoofdzakelijk Nederlandstalige, liedjes. 'Brabant' van Guus Meeuwis, 'Bloed, zweet &tranen' van André Hazes, 'Halleluja' van Leonard Cohen en 'Iedereen is van de wereld' van Thé Lau, om maar wat titels te noemen, kunt u uit volle borst meezingen."

50-koppig

Nieuwe termen worden tegelijkertijd met dit evenement geboren, want er wordt al gesproken over een 'Luidkeelsorkest' en een 'luidkeelskoor'. Het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde orkest is 50-koppig en zij vormt samen met een 60-koppig koor de basis voor deze muzikale avond. Een tiental bekende en minder bekende solisten zijn uiteraard ook weer van de partij. Onder meer twee wethouders met een gouden stem komen de gelederen dit jaar versterken.

Boven verwachting

Duizendpoot en medeorganisator, Ad Vialle, trots: "Afgelopen jaar was het met ruim 600 bezoekers boven verwachting sfeervol druk met jong en ouder publiek. Gezien de vele positieve reacties wordt het dit jaar nóg drukker! En na het programma van Luidkeels hoeft niemand naar huis. De Vèrrekesblaos, ook uit Veldhoven, zorgt dat de stemming er goed in blijft."

Meer berichten