De honden Lee en Angie lopen altijd met Lucie mee tijdens de boswandelingen. FOTO: Theo van Sambeek)
De honden Lee en Angie lopen altijd met Lucie mee tijdens de boswandelingen. FOTO: Theo van Sambeek)

'Je kunt hier alle kanten op!'

  Cultuur

Naam?

"Mijn naam is Lucie Kruijsse."

Geboortedatum?

"Op 18 september 1973 ben ik geboren."

Woont in:

"Ik woon net over de grens met Vessem en rijd met mijn taxi kinderen uit Veldhoven naar hun school. Ook wandel ik hier veel. Je kunt dus wel stellen dat toch heel veel met Veldhoven heb..."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje in Veldhoven is dit bankje, waar Toterfout overgaat in de Vessemsedijk."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?

"Nou ja, het grappige is... Ik loop heel vaak vanaf de andere kant naar Veldhoven, maar ik kan eigenlijk niet zo heel goed lopen. Mijn doel is dus om op een dag vanaf die kant, wat nog Vessem is, hier het pad af te lopen naar dit bankje. Ik loop nu een kilometer van het ene naar het andere bankje en dan ben ik blij. Sinds een jaar of 3 heb ik namelijk veel pijn in mijn voeten, terwijl ik vroeger urenlang kon lopen. Als ik met de honden bezig ben, dan geeft dat de nodige afleiding. Ik ben sowieso dol op bossen en soms zet ik de auto ook weleens in de buurt van de grafheuvels bijvoorbeeld. Daar gebeurt volgens mij ook heel veel spiritueels."

Kom je hier vaak?

"Jazeker, ik kom hier regelmatig om te wandelen."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?

"Ik ga altijd alleen met de honden hier naar toe. Of mijn vriend Gerrit-Jan gaat mee. We hebben dan hele lange gesprekken."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?

"Ik vind het wel heel mooi dat het hier een soort van 5-sprong is. Aan de ene kant zie je echt zo de kerk van Oerle door de bomen. Aan deze kant is het open, er is bos... Verschillende stukjes landschap. Maar het geeft ook een beetje een boodschap: Je kunt hier alle kanten op!"

Meer berichten