Een scene uit de vermakelijke komedie Óp blote voeten in het park'.
Een scene uit de vermakelijke komedie Óp blote voeten in het park'.

Vermakelijke komedie door t Ros Knegsel

  Cultuur

Theater 't Ros speelde afgelopen zaterdagavond in MFA De Leenhoef in Knegsel de première van 'Op blote voeten in het park', een bekende komedie van de Amerikaan Neil Simon. Het publiek van 't Ros wordt al vele jaren verwend met topprestaties. De rek blijkt er nog steeds niet uit te zijn. Regisseur Jules Keeris liet zijn mix van meer en minder ervaren acteurs ongekend grote hoogten bereiken. Het publiek smulde van het verhaal dat een komische uitvergroting is van de werkelijkheid is.

VELDHOVEN - Er zijn niet zo heel veel amateurgezelschappen die het aandurven deze komedie van Neil Simon te spelen. De Amerikaanse schrijver haalt de humor vaak uit serieuze problemen binnen menselijke verhoudingen. Zonder een uitstekende timing van onder andere vele subtiele woordgrappen komt de komedie niet tot leven. Na 'De Sunshine Boys' legt de jonge regisseur Jules Keeris met dit stuk de lat voor zichzelf en zijn acteurs aanzienlijk hoog.

Komedie

Het verhaal gaat over een pas getrouwd stel, dat zich vrij snel bewust wordt van het onvermogen om met elkaar te leven. Inge Peters en Mark van der Linden spelen hun rol grotesk, spectaculair en met een grandioze timing. Met name de ruzie tussen de twee en de hysterie van haar worden zeer geloofwaardig over het voetlicht gebracht. Ook de overige rollen worden uitstekend gespeeld. Na een afwezigheid van enkele jaren brengt Leo Tholen de rol van de levensgenieter Victor Velasco met veel verve. Een sterke Karin Marcelissen speelt haar rol van (schoon)moeder komisch stereotypisch zonder te overdrijven. Uiterst subtiel is het spel van jongeling Peter van Dooren als de installateur. Jan Keeris in zijn rol van pakketjesbezorger krijgt zonder woorden de lachers op zijn hand.

Maf

De 23-jarige regisseur Jules Keeris drukt duidelijk een eigen stempel op het stuk. Hij wil dat alle scenes hun geloofwaardigheid behouden. Daarmee legt hij de ondergrens hoog. En dat lukt hem ook. De stille scènes zijn al zijn handelsmerk geworden. De spelvreugde is duidelijk zichtbaar. Diverse subtiele regievondsten maken het stuk af!

Te zien

'Op blote voeten in het park' is nog te zien op 27, 28 & 29 januari en 3 & 4 februari, telkens om 20.00 uur, in MFA de Leenhoef in Knegsel. Kaarten reserveren via www.theatertros.nl of via de Theater 't Ros reserveringslijn: (06) 55.831.274. Entree 12,00 euro.

Meer berichten