Beeldend unsternaar Arjen Bakermans laat in het *techniekHuys een breed spectrum van zijn keramisch werk zien.
Beeldend unsternaar Arjen Bakermans laat in het *techniekHuys een breed spectrum van zijn keramisch werk zien.

Keramiekexpositie in het *techniekHuys

  Cultuur

Momenteel is er in het *techniekHuys in Veldhoven een grote overzichtstentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Arjen Bakermans uit Swalmen, die zijn roots heeft in de Kempen.

VELDHOVEN - De tentoonstelling laat een breed spectrum van zijn keramisch werk zien dat de afgelopen 10 tot 12 jaar ontstaan is. Dat Bakermans van oorsprong tekenaar/schilder is, bepaalt regelmatig zijn werkwijze zoals in enkele series kleitableaus. De hierin gekerfde mensfiguren zijn tijdens de opbouwfase van de tekeningen in natte klei, ingekleurd met oxides en poederengobes. Oerbeelden met een aards karakter.
Daarnaast toont Bakermans schaalobjecten, wandobjecten en grote ruimtelijke sculpturen zoals de serie 'Gezellen'. Hierin maakt hij kruisingen tussen mens en dier waarin menselijke eigenschappen worden gesymboliseerd.
Heel bijzonder is dat er naast de collectie keramiek ook werk te zien is van de vader en opa van Bakermans. Via speciale presentatietafels kan het publiek ook kennis nemen van een project in de Italiaanse Alpen, waar hij als vormgever heeft meegewerkt bij de realisatie van een bivakhut voor alpinisten.
Omdat de expositie tot en met woensdag 1 maart alleen tijdens werkdagen van 13.00 uur tot 16.30 uur is te bezoeken, is vanwege de grote belangstelling ook zondag 19 februari het *techniekHuys van 13.00 uur tot en met 16.30 uur geopend voor het publiek. De kunstenaar geeft dan van 14.00 uur tot 15.00 uur een toelichting geven op zijn werk.

Meer berichten