Rob Jacobs zet onder toeziend oog van voorzitter Huub Verhagen zijn handtekening onder het contract als dirigent van het Veldhovens Mannenkoor
Rob Jacobs zet onder toeziend oog van voorzitter Huub Verhagen zijn handtekening onder het contract als dirigent van het Veldhovens Mannenkoor (Foto: Rob Vermeijlen)

Het Veldhovens Mannenkoor wordt weer een volledig mannenkoor

  Cultuur

Het Veldhovens Mannenkoor heeft een nieuwe dirigent. Rob Jacobs is uit een tiental kandidaten gekozen om het koor te gaan dirigeren. Na een periode van 14 jaar waarin het koor gedirigeerd werd door Nadia Loenders komt er nu weer een man voor het koor te staan.

Rob Jacobs is 30 jaar oud en heeft op 13 juni zijn Master Koordirectie gehaald, met een 8.5, in het Conservatorium Maastricht. Daarnaast heeft hij nog diverse workshop dirigeren gevolgd.

Begin juni heeft Rob al een repetitie gedirigeerd bij het Veldhovens Mannenkoor. Dit beviel zowel het koor als het bestuur erg goed. Rob heeft geduld met het koor en liet met zijn manier van repeteren en dirigeren in deze korte tijd het koor al een nieuw lied redelijk zingen. Vooral het voorzingen en corrigeren van de 4 stemgroepen (eerste en tweede tenoren, baritons en bassen) ging hem goed af.

Naast enkele koren dirigeert hij ook enkele fanfares in Limburg. Op de dag van zijn afstuderen in Maastricht heeft het bestuur van het Veldhovens Mannenkoor direct contractueel vastgelegd dat Rob Jacobs hun dirigent wordt.

Nadia Loenders heeft aangegeven tweede dirigent te willen zijn zodat zij kan invallen als Rob niet kan dirigeren of repeteren. Het koor vind dat erg fijn want Nadia heeft veel voor het koor betekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden