Pianist Jeroen van Veen in Theater de Schalm. Tekst: Laura van Lierop - FOTO: Janey van Ierland.
Pianist Jeroen van Veen in Theater de Schalm. Tekst: Laura van Lierop - FOTO: Janey van Ierland.

Theater de Schalm, voor het ècht leukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken in Theater de Schalm?

Jeroen van Veen - Tijdgenoot 1 - an Bach tot Beving 

DESCHALM - Samen met u maakt pianist Jeroen van Veen in Tijdnoot I – van Bach tot Beving een tijdreis door de wereld van de pianomuziek. Hij speelt composities van Bach, Beethoven, Schubert, Rachmaninoff, Glass, Yiruma, Van Veen, Ten Holt en Beving. Het concert is een schets van de tijd in klank en beeld; muziek van en verhalen over de componisten wisselen elkaar af.

Zo. 3 dec., 15.00 uur.

Baluwe vinkjes - DISCLAIMER

DESCHALM - In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon Blaauw en Kevin van den Berg in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes. Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen, door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben!

Vrij. 17 nov., 20.30 uur.

Björn van der Doelen, Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten - Vergane Glorie, een ode aan de afwijking!

DESCHALM - Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Za. 18 nov., 20.30 uur.

Janneke de Bijl - Doet u ook mensen?

DESCHALM - Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet goed naar Janneke luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had. Daarover klagen is haar stijl niet, maar ze wil het wel graag met jullie delen.

Vrij. 1 dec., 20.30 uur.


Zie website en social media van De Schalm voor meer info en het complete aanbod.