Roy en Thomas wonnen in 2021 het tv-programma LEGO Masters. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.
Roy en Thomas wonnen in 2021 het tv-programma LEGO Masters. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn de activiteiten en het nieuws van de Bibliotheek Veldhoven? 

LEGO college

BIEB - Roy Franssen won in 2021 samen met zijn vriend Thomas Goelen het tv-programma LEGO Masters. Nu geeft hij LEGO-colleges waarin hij kinderen meeneemt in de wereld van LEGO. Hoe is het ontstaan? Hoe wordt het gemaakt? En wat maakt LEGO zo bijzonder? Samen met de kinderen gaat hij op ontdekkingstocht en vertelt hij uiteraard meer over LEGO Masters en hoe het is om zo’n tv-programma mee te maken.

Wo. 22 nov., 15.00-16.15 uur. Leeftijd: 9 t/m 12 jaar. Entree: 5,00 eurt. Meer info en kaarten kopen:

bibliotheekveldhoven.nl/lego

Parkinson

BIEB - Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson stijgt alarmerend. Vergeleken met 10 jaar geleden is het aantal patiënten in Nederland met 30% toegenomen. Spreker tijdens deze informatieavond is Kim Rijkelijkhuizen, Parkinsonverpleegkundige van het Máxima MC in Veldhoven. Zij vertelt onder meer wat er gebeurt in het lichaam bij de ziekte van Parkinson en de aanpassingen die nodig zijn. Ook medewerkers van SWOVE (Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven) zijn aanwezig om te vertellen wat de stichting in deze kan betekenen.

Ma. 20 nov., 19.00-20.30 uur. Entree gratis na aanmelding: 

bibliotheekveldhoven.nl/parkinson

Heel Nederland Leest

BIEB - In november leest heel Nederland één boek. Het geschenkboek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl is vanaf 1 november gratis op te halen in de bibliotheek. Verder geeft (schrijf)coach Carolijn van Gorkum op vrijdag 17 november van 14.00-15.30 uur een schrijfworkshop het eigen levensverhaal. Deelname kost 11 eur en graag vooraf even aanmelden bij Carolijn: info@rakeinzichten.nl of tel: (06) 57.328.090. Meer info:

bibliotheekveldhoven.nl/hnl

Relaxed de feestdagen in

BIEB - In november en december stuiteren vaak niet alleen de pepernoten en kerstballen maar ook de kinderen door het huis! 3 Veldhovense kindercoaches geven tips en oefeningen om meer rust te krijgen tijdens de decembermaand en relaxed de feestdagen in te gaan.

Do. 23 nov., 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelding:

bibliotheekveldhoven.nl/relaxed