Tijdens de herinneringswandeling wordt onder meer verteld over de geschiedenis van Zeelst.Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Erfgoedhuis Veldhoven.
Tijdens de herinneringswandeling wordt onder meer verteld over de geschiedenis van Zeelst.Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Erfgoedhuis Veldhoven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn de activiteiten en het nieuws van de Bibliotheek Veldhoven?

Herinneringswandeling

BIEB - Gidsen van het Erfgoedhuis vertellen mooie verhalen over het heden en verleden van bijzondere plekken in het Citycentrum en Zeelst. De wandeling is voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar iedereen die het leuk vindt om mee op pad te gaan is welkom. De tocht duurt 1,5 uur en is een initiatief van Erfgoedhuis Veldhoven, Stichting Ouderen Welzijn Veldhoven (SWOVE) en de bieb in het kader van Wereld Alzheimer Dag.

Ma. 18 sept., 10.30-12.00 uur. Deelname gratis, aanmelden via Patricia Kohlen van SWOVE: 

p.kohlen@swove.nl of (06) 10.682.407.

Stamboomcafé

BIEB - Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging (afd. Kempen- en Peelland) helpen met het uitpluizen van familiegeschiedenissen. Breng de gegevens van ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee.

Za. 16 sept., 11.00-13.00 uur. Deelname gratis. Meer info:

bibliotheekveldhoven.nl/stamboomcafé

Week van de Loopbaan

BiEB - Ontdekken welk werk het best past? In de Week van de Loopbaan geven 3 Veldhovense loopbaanprofessionals gratis advies. Carin van Holstein verzorgt bovendien op 18 sept. de workshop ‘Van werkstress naar werkenergie’.

Ma. 18 t/m wo. 20 & vr. 22 sept., diverse tijdstippen. Deelname gratis, meer info en aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/week-loopbaan 

De mens als monument

BIEB - De werkgroep Mondelinge Bronnen van Erfgoedhuis Veldhoven verzamelt levensverhalen van mensen die lange tijd in Veldhoven woonden of werkten. Het doel van de lezing is deze ervaringen en werkwijze te delen met een grotere groep belangstellenden, zodat zij geïnspireerd worden zelf gesprekken te gaan voeren in familie- of vriendenkring. De 2e bijeenkomst is op di. 31 okt.

Di. 19 sept., 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/mens-monument

Personeelsdag

BIEB - Bibliotheek Veldhoven is do. 21 sept. gesloten voor de jaarlijkse Personeelsdag voor medewerkers en vrijwilligers (elke 3e do. van sept.).

bibliotheekveldhoven.nl