Een van de 'sociale harten' van de Veldhovense samenleving: 't Patronaat. FOTO: Wim Goossens.
Een van de 'sociale harten' van de Veldhovense samenleving: 't Patronaat. FOTO: Wim Goossens.

‘t Patronaat houdt gebruikersdag en zoekt nieuwe beheerder

Cultuur

Van de redactie

Gemeenschapshuis ‘t Patronaat geeft zaterdag 17 juni haar gebruikers de mogelijkheid zichzelf te tonen aan elkaar, familie, bekenden en eenieder die benieuwd is welke clubs en verenigingen gebruik maken van ‘t Patronaat en wat die daar zoal doen. Tegelijkertijd wordt een nieuwe beheerder gezocht.

VELDHOVEN - Tijdens de gebruikersdag zijn er optredens van verschillende geledingen uit Harmonie L’Union Fraternelle en Vocal Ensemble Just Us, terwijl Zanggroep Sheilak een film zal vertonen van haar jubileumconcert. Seniorenvereniging KBO is aanwezig met koersbal, handwerken, spelletjes en biljart. Ook de Veldhovense Rainbow Quilters en Flightsimulatatorclub Aviators zullen hun bezigheden demonstreren en uitleggen aan het publiek. Tenslotte zijn er infostands van PVGE Genealogie, Tai-Chi en de Vrijwilligers van ‘t Patronaat. Alles speelt zich af tussen 13.00 en 17.00 uur. Uiteraard is de entree gratis. “‘t Patronaat heeft mooie zalen ter beschikking en herbergt een gevarieerd scala aan activiteiten die helaas voor te veel mensen uit Zeelst en Veldhoven onbekend zijn”, aldus voorzitter Wim Goossens. “Met deze gebruikersdag hopen we daar verandering in te brengen en we hopen dat velen onze deuren op 17 juni zullen weten te vinden.” 

Vacature beheerder 

‘t Patronaat zoekt momenteel tevens een nieuwe beheerder. Huidig beheerder Wilma van den Bosch gaat het na 10 jaar trouwe dienst wat rustiger aan te gaan doen. De beheerder onderhoudt de contacten met gebruikers en zorgt ervoor dat op de juiste momenten vrijwilligers aanwezig zijn als gastvrouw/heer. Hij/zij stuurt een team van zo’n 15 vrijwilligers aan en werkt nauw samen met een collega beheerder die verantwoordelijk is voor het beheer van het gebouw en de inkopen. De tijdsbesteding is ongeveer 10 uur per week.
“Ook kunnen wij nog bestuursleden gebruiken”, zegt Goossens, “en dan met name voor de portefeuille gebouw en energie.”


Kandidaten voor de vrijwilligersfunctie van beheerder kunnen zich melden, door een e-mail te sturen naar:

wim.goossens@patronaatveldhoven.nl

Interesse?

‘t Patronaat herbergt een gevarieerd scala aan activiteiten

Afbeelding