Annick de Boer, donderdag 26 oktober in Theater de Schalm. Tekst: Joy van Herk - FOTO: Theater de Schalm.
Annick de Boer, donderdag 26 oktober in Theater de Schalm. Tekst: Joy van Herk - FOTO: Theater de Schalm.

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er in Theater de Schalm op de planken?

Annick Boer

DESCHALM - Annick Boer is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn, de TV-Kantine en nu ook van Wie is de Mol?. Volgens de Volkskrant smaakte haar eerste cabaret-voorstelling naar meer en dat vond Annick zelf ook. Deze tweede voorstelling is geheel van eigen hand met wederom live muziek van Jean Louis van Dam! Haar eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!

Do. 26 okt., 20.15 uur.

Jasper van der Veen

DESCHALM - Jasper zit propvol sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie.

Vrij. 22 dec., 20.30 uur.

Steven Brunswijk

DESCHALM - Altijd kind gebleven, iets wat iedereen zou moeten nastreven. Want als het kind in je verdwijnt, word het leven een stuk minder leuk. Hoe was jij als kind? Wat wilde je worden? Was je een ‘binnenspeel’ kind of een ‘buitenspeel’ kind? Was vroeger het speelgoed beter? Al deze vragen en veel meer komen aan bod in deze nieuwe voorstelling.

Vrij. 12 jan., 20.30 uur.

Tonpraoten in ‘t Tejaoter 

DESCHALM - Door het Tonpraten in het Theater te brengen is deze vorm van vertelkunst een aanrader voor liefhebbers van cabaret en conferences. ‘Tonpraoten in ut Tejaoter’ is humoristische vertelkunst op hoog niveau. Geniet van Brabantse kampioenen en toppers: Andy Marcelissen, Rob Scheepers (Helmond), Ad Vermeulen, Wichard de Benis, Tom van Osch en Frans Bevers.

Zo. 4 feb., 15.00 uur.

Jeannine la Rose

DESCHALM - Jeannine - bekend van musicalrollen in o.a. The Bodyguard - speelt in deze voorstelling geen rol maar is zichzelf en kent het gevoel van ‘anders’ zijn: ‘Ik hoor nergens bij. Als mix van zwart en wit, Surinaams, Afrikaans, Europees val ik tussen wal en schip. Soms te wit, soms te zwart, soms te dik maar helaas nooit te dun.’ Ze emotioneert, verbindt, laat je dansen, laat je lachen en met haar stem raakt ze je tot diep in het hart. Cabaret met een lach, een brok in de keel en een gevoel van herkenning.

Vrij. 31 mei, 20.30 uur.


Houd de website en social media van Theater de Schalm in de gaten voor meer informatie en het complete aanbod.