BoekStartdag voor baby's, zaterdag 3 juni in de bieb.
BoekStartdag voor baby's, zaterdag 3 juni in de bieb.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat is het nieuws en zijn de activiteiten van de Bibliotheek Veldhoven?

BoekStartdag voor baby’s

BIEB - Zaterdag 3 juni is het de landelijke BoekStartdag voor baby’s en dat word gevierd met een interactief voorleesfeestje! Leesconsulent Maya Pennings geeft een introductie over BoekStart, de BoekStart app en het belang van voorlezen. Vervolgens leest kinder- en oudercoach Christel Lubse voor uit het boekje ‘Hey baby, ik ben blij dat je er bent’. Het verhaal wordt niet alleen verteld met prenten en een rijmpje, maar vooral met liefdevolle aanrakingen. Zo wordt een boek ook een beetje een massage en wordt voorlezen nóg leuker en interactiever. Alle kinderen ontvangen na afloop een leuke BoekStart-goodiebag.

Za. 3 juni, 11.00-11.30 uur & 11.45-12.15 uur. Deelname gratis na aanmelding:

bibliotheekveldhoven.nl/boekstartdag 

Voorlezen aan baby en dreumes

BIEB - Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is goed voor hun taalontwikkeling ook! Hoe zorgen ouders ervoor dat jonge kinderen plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn geschikt? En wat kunnen ouders nog meer voor leuks doen met boeken? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar (online lezing) op 1 juni, dat ook boordevol boekentips zit. Na afloop weten deelnemers meer over de voorleesontwikkeling van hun kindje en hebben ze allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen.

Do. 1 juni, 20.00-21.00 uur. Deelname gratis na aanmelding: 

bibliotheekveldhoven.nl/webinar

Over BoekStart

BIEB -Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling. Daarom doet Bibliotheek Veldhoven mee aan BoekStart! Ouders ontvangen automatisch vanuit de gemeente een brief met BoekStart waardebon wanneer hun baby een aantal maanden oud is. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStartkoffertje met inhoud én biebpas ophalen in de bibliotheek.

bibliotheekveldhoven.nl/boekstart

Pinksteren

BIEB - Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) is de Bibliotheek Veldhoven gesloten.

bibliotheekveldhoven.nl/activiteiten