Repetitiedag zaterdag 6 mei. FOTO: Otte Sweers - van Ham.
Repetitiedag zaterdag 6 mei. FOTO: Otte Sweers - van Ham.

Magic Flutes terug in De Hunnebergen!

Cultuur

Na een dubbel uitverkochte voorstelling van ‘De Vliegende Hollander’ komt er een nieuwe voorstelling op zaterdag 8 en zondag 9 juli in het openluchttheater De Hunnebergen in Luyksgestel. Magic Flutes & Friends brengen dit keer ‘Vos Reynaert de Flierefluyter’Een schitterende familievoorstelling! Het hele dierenbos zal uitlopen om te zien hoe Reynaert voor het tribunaal van Koning Nobel wordt gebracht. Welke slinkse vossenstreken tovert ze uit haar hoed? Hoe zal dit aflopen…

VELDHOVEN - Magic Flutes is opgericht door Anneke Verhoeven en Johan Rycken, en is onderdeel van Art4U-kunsteducatie in Veldhoven. Hun enorme liefde voor muziek en de dwarsfluit brengen zij vol passie over op jong en oud, van jeugdige amateurs tot professionals. Bij elke productie slaan zij de handen ineen met andere disciplines, de Friends. Musici, acteurs, dansers, film, script en compositie worden allen samen gebracht. Er ontstaat een totaal-muziek-ervaring, waarin door elkaar geïnspireerd raken, op de voorgrond staat.

Samen met de jeugdige fluitisten zien zij graag dat kunst en cultuur in Veldhoven en De Kempen behouden blijft. Dit keer zullen ze het welbekende verhaal van ‘Reynaert de Vos’ nieuw leven inblazen. Na de succesvolle eerdere voorstellingen was het geen enkel probleem om maar liefst 30 fluitisten uit Veldhoven, De Kempen, Groot Bergeijk en Eindhoven op te trommelen voor ‘Vos Reynaert de Flierefluyter’.

Deze productie werkt Magic Flutes samen met theaterkoor PoPKooRN by WensMuziek uit Luyksgestel, een internationale cast èn een top band. Met ruim 60 deelnemers zal het wederom een dynamisch optreden worden! Plezier, genot, leerervaring en samenspel is wat deze projecten zowel hen als het publiek brengt. Dat is toch waar muziek voor bedoeld is?

De eerste repetitiedag was op zaterdag 6 mei een feit! De jonge fluitisten stonden te popelen om de dag te starten bij Art4U! Wat hebben ze gefloten en geknutseld aan eigen maskers en kostuums!
Ook acteurs Rani Janssens, Bob Jacobs, Fé Kuijken en Olaf Brands zijn al druk aan het repeteren.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Visit Bergeijk, VSB-fonds & Art4U.
Deze productie staat ook op het programma van CityFest in september in Veldhoven.
Tickets via

www.hunnebergen.com

Sponsoren en meer...

Maar liefst
30 fluitisten
uit Veldhoven
en de Kempen