V.l.n.r.: Robin Heidinga (Nieuwe Levenskracht), Huub Snijders (Rotary Eindhoven-Veldhoven), Jan Wouda (directeur Theater De Schalm), Steven Kraaijeveld (Rotary EV), Commandant van Vliegbasis Eindhoven, Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan, Ad Vialle (Nieuwe Levenskracht) FOTO: Jurgen van Hoof.
V.l.n.r.: Robin Heidinga (Nieuwe Levenskracht), Huub Snijders (Rotary Eindhoven-Veldhoven), Jan Wouda (directeur Theater De Schalm), Steven Kraaijeveld (Rotary EV), Commandant van Vliegbasis Eindhoven, Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan, Ad Vialle (Nieuwe Levenskracht) FOTO: Jurgen van Hoof.

'Muziek kan echt verbindend zijn'

  Cultuur

Vrijdag 4 november speelt het Orkest Koninklijke Luchtmacht (KLu) haar jaarlijkse benefietconcert in samenwerking met Rotary Eindhoven-Veldhoven. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Nieuwe Levenskracht, die een wensauto wil aanschaffen voor uitstapjes met eenzame ouderen. Het concert, 'Space' getiteld, belooft een spektakelstuk te worden. Het concert in Theater de Schalm staat voor het eerst onder leiding van chef-dirigent Majoor Jasper Staps.

VELDHOVEN - Op de vraag hoe belangrijk muzikale ondersteuning is voor speciale ceremoniën, antwoordt Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan die sinds 8 juni dit jaar het stokje heeft overgenomen van Vliegbasis Eindhoven-Commandant Van Soest: "Muziek heeft een functie in het leven. Het kan echt verbindend zijn. In de 22 jaar dat ik bij defensie werk, heb ik de ontwikkeling gezien van traditionele militaire muziek naar een moderner repertoire, maar nog steeds met een eigen geluid. Zo willen wij ook met het geven van een concert, een ander geluid brengen. Als het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht zo'n cadeau geeft, zoals aan de Rotary, dan doen we dat omdat Rotary iets organiseert vanuit een goed hart."

Topniveau

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht bestaat uit professionele topmusici. Zij is wereldwijd bekend van de indrukwekkende 'Last Post' bij de aankomst van de MH17 slachtoffers op Vliegbasis Eindhoven. Maar het orkest doet meer. Tijdens het benefietconcert 'Space' dompelt het orkest het publiek onder in een ruimtelijke sfeer en een geheel eigen sound. Door gebruik van lichtshows, beelden op een 'led wall' en een unieke samenwerking met dj's en vocalisten.

Wensauto

Rotary Eindhoven-Veldhoven kiest ieder jaar een goed doel waarnaar een groot deel van de opbrengst gaat. Dit jaar is dat naar Nieuwe Levenskracht, die een wensauto wil kopen. Voorzitter Ad Vialle van de stichting: "Het voorziet enorm in een behoefte om mensen uit hun isolement te halen." Robin Heidinga, vrijwilliger van afdeling Zonderwijk voegt toe: "We kennen iedereen persoonlijk."

VIP Arrangement

Nieuw dit jaar zijn diverse arrangementen voor sponsoren, die op vrijdagmiddag 4 november bijvoorbeeld een kijkje krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Een praatje met de commandant, vliegeniers van missies, de vliegtuigen bekijken... Maar wees er snel bij, want vol is vol! Zie website: www.rotary-ev.nl

Kaartjes voor het benefietconcert kosten 25,00 euro p.p.. Bestellen via De Schalm. Aanvang 20.15 uur.

Meer berichten