Traditie in Eersel: op Goede Vrijdag wordt de Johannes Passion uitgevoerd door Het Kempisch Kamerkoor. FOTO: Leo Laanbroek.
Traditie in Eersel: op Goede Vrijdag wordt de Johannes Passion uitgevoerd door Het Kempisch Kamerkoor. FOTO: Leo Laanbroek.

Pasen en passiehoren bij elkaar!

Cultuur

Het is inmiddels een traditie geworden dat op Goede Vrijdag in Eersel de Johannes Passion van J.S. Bach wordt uitgevoerd door Het Kempisch Kamerkoor.

VELDHOVEN/EERSEL - Vrijdag 7 april 20.15 uur is het voor de 15e keer dat Kempenaren deze schitterende muziek kunnen beluisteren in de St.-Willibrorduskerk. 

In de Johannes Passion volgt J.S. Bach vrijwel letterlijk de tekst van het Evangelie volgens Johannes. De evangelist vertelt over Jezus die verraden wordt door Judas; Petrus die Hem met het zwaard verdedigt, maar later ontkent een volgeling van Hem te zijn; het proces met een belangrijke rol voor ‘het volk’; de soldaten die Hem martelen en om Zijn kleren dobbelen; tenslotte de kruisiging en het geloof in de wederopstanding. Solisten en koor vervullen diverse rollen en het koor overbrugt met schitterende koralen de afzonderlijke scènes.

Ook deze 15e uitvoering is geen herhaling van de voorgaande keren. Nieuwe inzichten uit de muziekliteratuur geven de uitvoering verdieping, verbreding en nieuwe accenten. Onder leiding van dirigent. Cees Wouters wordt door koor, orkest en solisten gezocht naar de authentieke barokklank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen. Pasen en passie horen bij elkaar.

Kaarten zijn vrijdag 7 april bij de kerkingang te verkrijgen. En via: passioneleprojecten.nl