Burn-out en stress voorkomen? Donderdag 6 april in de Bibliotheek Veldhoven. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.
Burn-out en stress voorkomen? Donderdag 6 april in de Bibliotheek Veldhoven. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Activiteiten en nieuws van de Bibliotheek Veldhoven!

Burn-out en stress

BIEB - Ilse de Swart is docent Nederlands op een mbo, waar ze ook mentor en zorgcoach is. Vanuit haar eigen bedrijf Coachpraktijk Veldhoven helpt ze mensen om een burn-out te voorkomen of om eruit te komen. Daarbij gaat ze dieper dan alleen een pleister plakken (ga bewegen, ritme krijgen, diëten, etc.).
In deze interactieve workshop gaat Ilse samen met deelnemers aan de slag met een miniscan, die de deelnemers nuttige informatie geeft over zichzelf. Daarnaast kunnen deelnemers een burn-outtest invullen, waarna ze een globaal idee krijgen van hun stresssituatie. Handig dus om een tablet of laptop mee te nemen. De activiteit is een onderdeel van de campagne Veldhoven Gezond.

Do. 6 apr., 19.00 - 20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/burn-out

Vitaliteit

BIEB - Na meer dan 30 jaar gewerkt te hebben in een algemeen ziekenhuis, is Vera Berger in 2022 afgestudeerd als vitaloog, dat is vitaliteitscoach en –adviseur in één. Vera: “Ik wil anderen bewust maken van hun vitaliteit en de mogelijkheden die ze hebben om de regie in eigen hand te kunnen nemen en hun gezondheid te versterken.”
In de workshop krijgen deelnemers antwoord op de vraag op welke manier ze succesvol tot nieuwe leefgewoonten kunnen komen en brengen ze in kaart hoe het met hun vitaliteit is gesteld. Daarnaast krijgen ze tips. De activiteit is een onderdeel van de campagne Veldhoven Gezond.

Do. 30 mrt., 19.00 - 20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/energie

Positief Gezond

BIEB - Op zoek naar activiteiten om fitter, positiever en gezonder in het leven te staan? Neem deel aan één of meerdere workshops Positief Gezond, in de bieb of online! De thema’s waaruit te kiezen valt, zijn onder meer dagelijks functioneren, zingeving en mentaal welbevinden.
De workshopreeks is een initiatief van Samen Verder in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven, Cordaad Welzijn, GGzE en Lumens en onderdeel van de campagne Veldhoven Gezond.

Di. 4, 11 en 18 apr., 09.30 - 11.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/gezond