De Alexanderband is een orkest dat bestaat uit 30 bandleden, die een verstandelijke beperking hebben. FOTO: Organisatie.
De Alexanderband is een orkest dat bestaat uit 30 bandleden, die een verstandelijke beperking hebben. FOTO: Organisatie.

Lenteconcert Alexanderband en Zon

Cultuur

Zondag 26 maart geeft de Alexanderband het jaarlijkse voorjaarsconcert, deze keer met Blokfluitensemble Zon uit Deurne. Om 14.30 uur begint het concert in ontmoetingscentrum De Ligt in Veldhoven. Het concert is gratis. Wel wordt aan het einde een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst is bestemd voor dekking van de kosten van de optredens en reservering voor vernieuwing van de instrumenten. 

VELDHOVEN - De Alexanderband is een orkest dat bestaat uit 30 bandleden, die een verstandelijke beperking hebben. Daarnaast is er een blazersgroep die de band versterkt. De vrijwillige blazers zijn vertegenwoordigers van de verschillende harmonieën uit Veldhoven.
Uiteraard heeft een orkest als de Alexanderband hulp nodig van een groot aantal vrijwilligers. De dames van de begeleidingsgroep zorgen ervoor dat tijdens de optredens alles op rolletjes loopt. De heren van de techniekgroep dragen zorg voor het vervoer van de instrumenten van en naar de optredens en zorgen ervoor dat alles op het podium wordt geïnstalleerd en aangesloten. Ook zorgt een deel van deze groep voor de technische ondersteuning bij de repetities. Caroline


Ook zullen
enkele
mooie solo’s
te horen
zijn!


Chamboné is de eindverantwoordelijk dirigent en wordt ondersteund door Els Karsmakers en Kees Hart.

Zon

Blokfluitensemble Zon bestaat uit 4 personen uit de regio Deurne, die alle 4 al vanaf hun jeugd intensief bezig zijn met muziek. Sinds 3 jaar spelen ze in deze samenstelling en ze hebben een zeer gevarieerd repertoire, dat loopt vanaf de 16e eeuw tot nu. Dit laten ze tijdens het concert dan ook horen.
Dit concert met de Alexanderband is overigens hun eerste optreden, een echte primeur dus. Het ensemble staat onder leiding van Nellie van der Loo, oud-dirigente van de Alexanderband.

Programma

Het programma is verdeeld in 7 blokjes van 2 tot 3 liederen waarbij Alexanderband en Zon afwisselend apart en gezamenlijk vooral Nederlandse en Engelstalige liederen en muziekstukken ten gehore brengen.
De Alexanderband beschikt ook over getalenteerde zangers en zangeressen die nog enkele welklinkende solo’s zullen laten horen.

Wilbert Reuter

Afbeelding