JIhad van de Liefde, woensdag 22 maart in De Schalm. Tekst: Joy van Herk - FOTO: De Schalm.
JIhad van de Liefde, woensdag 22 maart in De Schalm. Tekst: Joy van Herk - FOTO: De Schalm.

Theater de Schalm, voor het echt allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken bij Theater de Schalm?

Jihad van Liefde

DESCHALM - Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro,22 maart 2016. 

Wo. 22 mrt., om 20.30 uur.

Martijn Crins

DESCHALM - Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven? In Mesthoop smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij. 

Za. 18 mrt., om 20.30 uur.

Marjolijn van Kooten

DESCHALM - Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Durf je je psycholoog tegen te spreken, de mindfullnesstrainer met rozijnen te bekogelen en tips van bezorgde leidinggevenden te negeren? Of gaan we gewoon doen wat de wereld lijkt te verwachten?

Do. 23 mrt., om 20.30 uur.

Fabian Franciscus

DESCHALM - Met zijn kenmerkende sympathiek, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens... maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk! Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. Fabian: “Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood.

Vrij. 24 mrt., om 20.15 uur.

Robin Hood

DESCHALM - Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning heeft de sheriff de macht gegrepen. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, met een kap ver over het gezicht getrokken… Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Zo. 26 mrt., om 15.00 uur.