Han Boswinkel geeft een demonstratie van het eeuwenoude ambacht boekbinden. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: J. Boswinkel
Han Boswinkel geeft een demonstratie van het eeuwenoude ambacht boekbinden. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: J. Boswinkel J.Boswinkel

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er allemaal op het programma van Biblioltheek Veldhoven?

Demonstratie boekbinden

BIEB - Han Boswinkel wilde graag boeken leren binden, omdat hij nog veel tijdschriften uit zijn jeugd had die hij graag ingebonden wilde bewaren. In de jaren ‘90 durft Han het aan om er zijn beroep van te maken. Hij opent het atelier ‘De Leydsche Boeckbinder’ in het hartje Leiden. “Het is een interessant en veelzijdig ambacht dat ik graag aan anderen doorgeef!”, aldus Han Boswinkel.

Za. 26 nov., 11.00-15.00 uur. Entree gratis. 

bibliotheekveldhoven.nl/boekbinden

Ontspannen wonen

BIEB - Interieuradviseur Bianca Spitters geeft een lezing waarin ze mensen stapsgewijs meeneemt naar een opgeruimd huis. Ze geeft ook praktische tips over het aanbrengen van rust en eenheid in het interieur.

Do. 24 nov., 19.00-20.30 uur. Entree gratis, meer info en aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/wonen

Dementie

BIEB - Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren alleen maar toe. Technologie kan helpen om het leven voor hen en voor hun omgeving aangenamer te maken. Maar dan moet het wel passende technologie zijn, die niet ingewikkeld en toegankelijk is. Dat is ‘warme technologie’.

Rens Brankaert, docent bij Fontys en TU/e Industrial Design, ontwerpt warme technologie. In de bieb vertelt hij hoe deze technologie mensen met dementie kan helpen. De lezing wordt verzorgd door Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) i.s.m. de Bibliotheek Veldhoven.

Do. 1 dec., 19.30-21.00 uur. Entree gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/dementie 

Gek van geld

BIEB - Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma ‘Uitstel van executie’, leert deelnemers in een reeks van 4lezingen anders te kijken naar de relatie die ze met geld hebben. Het maken van een geldplan is het thema van deze laatste lezing. Alle lezingen zijn ook online live te volgen en terug te kijken.

Donderdag 1 december, 20.00-21.30 uur in de bieb Gemert en ook online gratis te volgen en terug te kijken. Meer info:

bibliotheekveldhoven.nl/geld

bibliotheekveldhoven.nl