Jubileumconcert De Kast, donderdag 1 december in Theater de Schalm. Tekst: Nicole Gärths - FOTO: De Schalm.
Jubileumconcert De Kast, donderdag 1 december in Theater de Schalm. Tekst: Nicole Gärths - FOTO: De Schalm. pdf.grafie.nl

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er de komende week bij Theater de Schalm op de planken?

De Kast - Jubileumconcert

DESCHALM - De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. In totaal heeft de groep ongeveer 14 top-40 hits gehad in haar carrière. In de jaren ’90 was De Kast een van de populairste popbands van Nederland en verkocht in totaal meer dan 1.000.000 cd’s en singles. Uiteraard zit het jubileumconcert vol met de allergrootste hits!

Do. 1 december, om 20.15 uur. 

Elke Vierveijzer - Lucht

DESCHALM - Elke Vierveijzer is met ‘Lucht’ de winnaar van de ‘Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid.

Vr. 25 nov., om 20.30 uur.

Lucas Hamming – Niets te melden

DESCHALM - Singer songwriter Lucas Hamming wil het even anders aanpakken. Even geen rockmuziek, festivals, jankende gitaren en tussen zijn lange haar door speeksel-spetterend schreeuwen in een roestende microfoon. Alleen met een gitaar, zonder band, in een theaterzaal, dat is genoeg. Dan is er even écht tijd en ruimte om iets te vertellen. 

Za. 26 nov., om 20.30 uur. 

René van Meurs - 2636

DESCHALM - René van Meurs staat ineens aan de vooravond van een nieuwe fase! Met al z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Dan moet je er ineens echt wat van gaan maken, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen.  Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. René is kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig. 

Vr. 2 dec., om 20.15 uur.

Dutch Eagles – New Horizon

DESCHALM - Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Zes bevlogen muzikanten voeren u mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren ‘70.

Za. 3 dec., om 20.15 uur.

deschalm.com