De 3e editie van dit gratis evenement vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag en zondag 25 september 2022. FOTO: Edwin Bolt.
De 3e editie van dit gratis evenement vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag en zondag 25 september 2022. FOTO: Edwin Bolt. Edwin Bolt

Festival CityFest gaat van start

Cultuur

Iedereen uit Veldhoven en direct omgeving laten genieten van muziek en cultuur en verbinden. Dát is het doel van CityFest. De 3e editie van dit gratis evenement vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag en zondag 25. Er zijn dit jaar 2 locaties: het Meiveld in het Citycentrum en het hoofdpodium op het D’Ekkerplein aan de Burgemeester Van Hoofflaan. Het D’Ekkerplein is overdekt met een tent voor het geval van slecht weer.

VELDHOVEN - Vrijdag de 23e trapt CityFest af met een nieuwe onderdeel: ‘Veldhoven Vout’. Even lekker los gaan op ‘foute hits’ van onder andere Zanger Kafke, Tante Joke Karaoke Band en DJ Olaf. Zaterdag de 24e krijgen 5 lokale bands een podium op het Meiveld in het Citycentrum. Verder treden zaterdag en zondag uiteenlopende artiesten op, zoals Ruth Jacott, Paul Sinha, Wolter Kroes en Emma Heesters. Verder zijn er culturele activiteiten bij Theater de Schalm, Museum ‘t Oude Slot, Art4U en de bibliotheek.
CityFest is er voor iedereen. De organisatie is dan ook trots op nog 2 nieuwe onderdelen. Op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur is er een podium voor de bewoners van Severinus met ‘Severinus Got Talent’. Zondag van 12.30 tot 15.00 uur spelen Harmonie L’Union Fraternelle en Ray Martin tijdens ‘Ouderwets Gezellig’ oude klassiekers. In de tent op het D’Ekkerplein staan dan ook stoelen voor bezoekers die niet zo lang kunnen staan.

Dit is CityFest
CityFest is hét gratis toegankelijke Veldhovense festival dat in het laatste weekend van september midden in Veldhoven plaatsvindt. CityFest wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers, met als doel de mensen van Veldhoven te verbinden. Oftewel: een weekend vol cultuur, muziek en feest!

Volledige programmering in de bijlage en op cityfestvhv.nl