Bingomaster Mark van der Linden laat de ballen weer rollen tijdens de Literaire Bingoshow. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.
Bingomaster Mark van der Linden laat de ballen weer rollen tijdens de Literaire Bingoshow. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn ditmaal de activiteiten en het nieuws van Bibliotheek Veldhoven?

CityFest in de bieb

BIEB - Boekenliefhebbers kunnen tijdens CItyFest op de foto met hun favoriete boek in een waanzinnig leuk fotohokje en aanschuiven bij technische doe-activiteiten, georganiseerd door hightechbedrijf ASML.  Verder zijn beide dagen 3rondes mee te maken van De Literaire Bingoshow, een ludieke variant op de welbekende bingo. Ook aanwezig zijn Annie Mulder van Verhalen van Annie’[ en Judie Jochemsen. Ze maken er een interactief feestje van voor jong en oud. Verder kunnen bezoekers zich laten schminken en meedoen aan scoutingactiviteiten door Were Di (za.) en Sint Aloysius (zo.) op het plein vóór de bieb.

Za. 24 en zo. 25 sept., 13.00 - 17.00 uur. Gratis en aanmelden niet nodig.

bibliotheekveldhoven.nl/cityfest 

Gek van geld

BIEB - Eef van Opdorp van het tv-programma ‘Uitstel van executie’, leert deelnemers in 4 lezingen anders te kijken naar geld. Op basis van haar boek ‘Gek van geld’ neemt ze deelnemers op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven.

Diverse data/locaties vanaf do. 22 sept. Entree 2,50 euro per lezing, online deelname gratis. Aanmelden via:

bibliotheekveldhoven.nl/gek-van-geld 

Dierenambulance

BIEB - Omdat het bijna Dierendag is (4 oktober), staat de voorleesmiddag in het teken van dieren en de Dierenambulance. Verder vertelt Charlotte vover haar werk bij Dierenopvangcentrum De Doornakker en laat de kinderen kennismaken met haar trouwe metgezel, golden retriever Olaf. Dick en Laurens van Dierenambulance Brabant Zuid-Oost geven een presentatie over hun werk, plus een kijkje nemen in de ambulance. 

Wo. 28 sept., 15.00 - 16.00 uur. Deelname gratis na aanmelden via: 

bibliotheekveldhoven.nl/dierenambulance 

LichtCafé

BIEB - Het LichtCafé gaat vanaf maandag 26 september weer van start in de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen die in aanmerking komt voor lichttherapie. Somberheid en depressie kan effectief behandeld worden met lichttherapie. 

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op via e-mail: 

lichtcafe@ggze.nl