Laat u verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! FOTO: Brabantsedag.
Laat u verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! FOTO: Brabantsedag.

Grootste theaterparade van het jaar!

Cultuur

Kom kijken en genieten, laat u verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! Op zondag 28 augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2.000 acteurs door het centrum van het Brabantse Heeze, (onder Eindhoven). Wat in 1954 begint als een optocht met boerenkarren, is uitgegroeid tot een waar spektakel dat zijn weerga niet kent. De grootste theaterparade van het jaar trekt jaarlijks 40.000 bezoekers uit heel Nederland. 

VELDHOVEN/HEEZE - De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, inclusief het Belgische deel. Dit wordt op innovatieve wijzen tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63e Brabantsedag is het thema ‘Met Verve’. Iedere wagenbouwersgroep heeft daarvoor een schilder gekozen die geboren is in het Hertogdom. Zij laten zich inspireren door de schilder of z’n schilderij, maar het kunstwerk mag niet letterlijk worden uitgebeeld. Het bouwproces van een wagen duurt maanden, vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren dagelijks bezig om de geweldige creaties vorm te geven. Op de laatste zondag van augustus zal daardoor een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze rijden. 

Op zondagochtend loopt het dorp langzaam vol en kan het publiek volop genieten van vermaak, muziek en straattheater. Vanaf 13.30 uur rollen de immense bouwsels in de 2 uur durende theaterparade aan het publiek voorbij. Dat is genieten met een grote G. De bezoekers worden geboeid met expressief of juist ingetogen toneelspel. Ernst en komedie, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant tot leven. 

Toegangskaarten en tribuneplaatsen voor de parade zijn te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Ook kinderen genieten volop van de parade. De jongste toeschouwers (t/m 12 jaar) hebben gratis toegang tot het evenement. De Brabantsedag is daarmee een dagje uit voor de hele familie en de perfecte afsluiter van de zomervakantie!

Voor de lezers van deze krant heeft de organisatie van de Brabantse Dag twee maal twee gratis toegangskaarten beschikbaar gesteld. Kans maken? Ga dan naar:

brabantsedag.nl/winactie

Maak kans op gratis toegangskaarten

Thema van de
63e
Brabantse dag
is ‘Met Verve’

Ruud van Lierop