Symphonic European Philharmonia & Rock Band starring Franz Govaerts. Tekst: Martje Moeskops - FOTO: De Schalm.
Symphonic European Philharmonia & Rock Band starring Franz Govaerts. Tekst: Martje Moeskops - FOTO: De Schalm.

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat kan het grote publiek verwachten bij Theater de Schalm?

Symphonic European Philharmonia & Rock Band starring Franz Govaerts

DESCHALM - Elvis Presley is één van de meest legendarische artiesten van de 20e eeuw. De grootste uitdaging voor deze voorstelling was dan ook de selectie van de nummers. Gelukkig is er Franz Govaerts, dé autoriteit als het op Elvis aankomt en samen met hem maakte Walter Proost de uiteindelijke selectie van de nummers. Zoals steeds brengt European Philharmonia een combinatie van de grote hits en een paar minder bekende pareltjes.

Zondag 20 november, om 20.15 uur.

JW Roy

DESCHALM - De leegte die in afgelopen jaren soms voelbaar werd, herinnert JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan voor een wat leger leven. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen.

Donderdag 24 november, om 20.15 uur.

Elke Vierveijzer

DESCHALM - Elke Vierveijzer is met ‘Lucht’ de winnaar van de Poelifinario 2021 in de categorie ‘Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid.

Vrijdag 25 november, om 20.30 uur.

Lucas Hamming

DESCHALM - Singer songwriter Lucas Hamming wil het even anders aanpakken. Even geen rockmuziek, festivals, jankende gitaren en tussen zijn lange haar door speeksel-spetterend schreeuwen in een roestende microfoon. Alleen met een gitaar, zonder band, in een theaterzaal, dat is genoeg. Dan is er even écht tijd en ruimte om iets te vertellen... Om zich tot het publiek te richten en het woord te nemen...

Zaterdag 26 november, om 20.30 uur.

De Kast

DESCHALM - Onlangs vierde de Friese popgroep De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS te Amsterdam voor bijna 4.000 bezoekers! Dit was de aftrap van hun jubileumjaar.
De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. In totaal heeft de groep ongeveer 14 top-40 hits gehad in haar carrière.

Donderdag 1 december, om 20.15 uur.