Vrijwilligster Irma en haar voorleeskindje Cassandra en broertje geven een dikke duim voor het Letterpretpakket. Tekst en foto: Alinda van Neerven.
Vrijwilligster Irma en haar voorleeskindje Cassandra en broertje geven een dikke duim voor het Letterpretpakket. Tekst en foto: Alinda van Neerven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er bij de Bibliotheek Veldhoven allemaal op stapel?

VoorleesExpress Veldhoven

BIEB - Met het Bollebozen Letterpretpakket blijven kinderen op een leuke manier de hele vakantie bezig met lezen en verhalen. Het koffertje is gevuld met een doeboek, kleurboek, een leuk leesboek en nog veel meer. Iedereen die een Bollebozen Letterpretpakket koopt via Bol.com, doneert ook meteen een pakket aan een ander kind. De VoorleesExpress is één van de partners. De pakketten zijn te bestellen voor de leeftijdscategorie 4-6 jaar en 7-9 jaar.

bibliotheekveldhoven.nl/letterpret 

Boekjes & Babbels

BIEB - Zon, zee en strand staan centraal tijdens Boekjes & Babbels, de gezellige en interactieve bijeenkomst voor 0- tot 4-jarigen en hun (groot)ouders. Dania van de bieb leest voor uit de verhalenkoffer. Wie komt daar uitgekropen? Dikkie Dik! Dikkie Dik gaat samen met Beer een dagje naar het strand. 

Dinsdag 9 augustus, 11.00-12.00 uur. Deelname gratis na aanmelding: 

bibliotheekveldhoven.nl/strand 

KennisMakers-lezing

BIEB - Aan de hand van twee vrouwen schetst Hilde Neus het leven in de koloniale slavernijsamenleving, waardoor er een goed beeld ontstaat van het Suriname in de achttiende eeuw. Hilde Neus is in Veldhoven geboren en woonde daar tot haar 23ste. Na jarenlang in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, is ze nu werkzaam op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Momenteel doet ze promotieonderzoek naar vrije vrouwen in Suriname in de achttiende eeuw.

Vrijdag 19 augustus, 14.00-15.30 uur. Deelname gratis na aanmelding: 

bibliotheekveldhoven.nl/slavernij  

Handig met je smartphone

BIEB - De smartphone is te gebruiken voor allerlei zaken: contact met familie en vrienden, een route plannen of foto’s en video’s maken. Ook zijn overheidszaken te regelen met je DigiD of geld overmaken via de app van de bank. Maar wat als deze digitale mogelijkheden van de smartphone te moeilijk zijn? De bibliotheek start in september met de training ‘Handig met je smartphone’. De training bestaat uit 3 lessen. Docenten van SeniorWeb helpen op weg.

Woensdag 14, 21 en 28 september, 14.00-15.30 uur. Deelname kost 7,50 euro. Meer informatie en aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/smartphone