Before After, donderdag 27 oktober in De Schalm. Tekst: Martje Moeskops - FOTO: Lonneke van der Palen.
Before After, donderdag 27 oktober in De Schalm. Tekst: Martje Moeskops - FOTO: Lonneke van der Palen.

Theater de Schalm, voor het echt allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er binnenkort op de planken van Theater de Schalm?

Before After

DESCHALM - Wanneer de jonge dertigers Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk.
Terwijl Ben een nieuw bestaan probeert op te bouwen, probeert Ami het verleden verborgen te houden en zo hun relatie een nieuwe kans te geven...
Op de avond van deze voorstelling wordt een (gratis) inleiding gegeven om bij te wonen. Aanmelden kan hiervoor via de website.

Donderdag 27 oktober, om 20.15 uur.

Superjuffie! (5-99 jaar)

DESCHALM - Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Zo redt ze alle dieren net op tijd!
Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin….Komt Superjuffies hulp op tijd?

Zaterdag 29 oktober, om 15.00 uur.

Verhaal van Pieter Konijn

DESCHALM - Een grappige, spannende, muzikale en interactieve jeugd en familie voorstelling (4-8 jaar). Tijdens de voorstelling volgen we het avontuur van Pieter Konijn die verstrikt raakt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt Pieter Konijn gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. 

Zondag 30 oktober, om 14.00 uur en 16.00 uur.

Toneelgroep Maastricht

DESCHALM - In Schuld vertelt een 4-koppig, ijzersterk ensemble van actrices het verhaal van een jonge Jezidische vrouw, die met een plotse ontmoeting geconfronteerd wordt met haar verleden. Het kleurrijke ensemble neemt de kijker mee in een verstikkende en confronterende vertelling over oorlog, vrijheid en wat schuld betekent in een wereld die geen schuld bekent.

Woensdag 2 november, om 20.15uur

Diederik Jekel

DESCHALM - Hoe vaak gaat het bij het koffiezetapparaat op het werk niet over grote onderwerpen zoals de oplossingen voor klimaatverandering, de stikstofcrisis of wat er nou precies voor de oerknal was? Deze en meer belangwekkende kwesties worden behandeld in Diederik’s nieuwe voorstelling: Eerste Hulp bij Moeilijke dingen.

Donderdag 3 november, om 19.30uur