In de zomerperiode leen je alle bibliotheekmaterialen extra lang. Tekst en FOTO: Alinda van Neerven.
In de zomerperiode leen je alle bibliotheekmaterialen extra lang. Tekst en FOTO: Alinda van Neerven. Studio@HadewychVeys.nl

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn de activiteiten en het nieuws van de Bibliotheek Veldhoven deze week?

Lekker lang lenen

BIEB - In de zomervakantie wil iedereen het liefst zo weinig mogelijk zorgen aan het hoofd, dus ook niet nadenken over het terugbrengen of verlengen van geleende bibliotheekmaterialen! Daarom geldt in de zomerperiode een extra lange uitleentermijn. Vanaf zaterdag 16 juli t/m zaterdag 20 augustus zijn alle materialen automatisch voor 6 weken te leen i.p.v. 3 weken. Wie een Plus-abonnement heeft, die leent alle bibliotheekmaterialen altijd voor 6 weken (m.u.v. TopTitels: 3 weken) en betaalt geen reserveringskosten, geen leengeld voor dvd’s en geen te-laat-geld. Dat betekent helemaal zorgeloos lenen!

bibliotheekveldhoven.nl/lidmaatschap 

Zomerknaller

BIEB - Al bekend met de Boekenmarkt van de Bibliotheek Veldhoven? Hier is een ruime keuze aan afgeschreven materialen te vinden, zoals boeken, tijdschriften, dvd’s, puzzels. Deze zijn voor een spotprijsje te koop. In de zomer geldt bovendien op alle materialen de zomerknaller-actie: 1+1 gratis. Het goedkoopste artikel is gratis.

Bibliotheek gratis 

BIEB - Goed nieuws voor alle jongeren in Veldhoven: sinds 1 juli is het lidmaatschap van de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen tot 18 jaar helemaal gratis! Voorheen betaalden jongeren van 13 tot 18 jaar nog een bijdrage voor het (Basis)lidmaatschap. De Bibliotheek wordt door veel jongeren niet alleen gebruikt voor het lenen van materialen maar ook als een fijne plek waar rustig gestudeerd kan worden. Naast het lenen van materialen biedt het lidmaatschap veel voordelen, zoals toegang tot e-books en luisterboeken, gratis gebruik van computerwerkplekken en korting op activiteiten. Lid worden kan in de Bibliotheek of online, via de website.

bibliotheekveldhoven.nl/gratis

Taalcafé 

BIEB - In het Taalcafé ontmoeten bezoekers andere mensen die ook Nederlands willen leren. In een gezellige sfeer praten ze met elkaar over zaken als werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Het Taalcafé is voor volwassenen vanaf 18 jaar, en is elke dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur en elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur open, ook in de zomermaanden. Entree gratis, aanmelden niet nodig.

bibliotheekveldhoven.nl/taalcafé