Café Français, elke 2e donderdag van de maand in Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Bieb.
Café Français, elke 2e donderdag van de maand in Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Bieb.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat heeft de Bibliotheek Veldhoven allemaal aan activiteiten klaar staan?

Café Français 

BIEB - Wereldwijd spreken meer dan 270 miljoen mensen Frans, verspreid over alle continenten van de wereld. Tijdens Café Français nodigen enthousiaste vrijwilligers met een passie voor de Franse taal geïnteresseerden uit om samen met andere liefhebbers van het Frans in gesprek te gaan. De voertaal aan tafel is Frans, de sfeer gezellig. Humor en een speelse geest zijn welkom!

Café Français is elke 2e donderdag van de maand, de komende bijeenkomst is dus op donderdag 14 juli, van 14.00 tot 15.30 uur. Entree gratis, aanmelden niet nodig.

www.bibliotheekveldhoven.nl/cafe-francais 

Loopbaanadvies

BIEB - Op zoek naar werk? Meer energie en plezier uit je werk halen? Of toe aan een volgende stap in je loopbaan? Elke 1e vrijdag en 3e maandag van de maand, dus ook maandag 18 juli, is iedereen welkom voor gratis loopbaanadvies. Bezoekers krijgen persoonlijk advies van ervaren loopbaanprofessionals. Het gratis loopbaanadvies is van 12.30 tot 14.30 uur en geheel vrijblijvend. Vooraf via website wel aanmelden bij de betreffende loopbaanadviseur.

www.bibliotheekveldhoven.nl/loopbaan 

Gratis tot 18 jaar

BIEB - Het lidmaatschap van de bibliotheek is tegenwoordig voor iedereen tot 18 jaar helemaal gratis! De Bibliotheek wordt door veel jongeren niet alleen gebruikt voor het lenen van materialen maar ook als een fijne plek waar rustig gestudeerd en gewerkt kan worden. Het lidmaatschap biedt veel voordelen, zoals toegang tot e-books en luisterboeken, gratis gebruik van computerwerkplekken en korting op activiteiten. Lid worden kan in de Bibliotheek of online, via de website.

www.bibliotheekveldhoven.nl/gratis

DigiTaalhuis

Iedereen die graag Nederland wil leren, beter wil leren lezen en schrijven of handiger wil worden met rekenen, de computer en internet kan terecht bij DigiTaalhuis Veldhoven. 2 keer per week zijn er (gratis) spreekuren voor vragen en advies: elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur. In augustus geen spreekuren. DigiTaalhuis is wel telefonisch bereikbaar.

www.bibliotheekveldhoven.nl/digitaalhuis