Per 1 juli is het lidmaatschap van de Bibliotheek ook voor jongeren van 13 tot 18 jaar gratis. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.
Per 1 juli is het lidmaatschap van de Bibliotheek ook voor jongeren van 13 tot 18 jaar gratis. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bieb.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er te gebeuren in en bij Bibliotheek Veldhoven. 

Bibliotheek gratis tot 18 jaar

BIEB - Per 1 juli 2022 is het lidmaatschap van de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen tot 18 jaar helemaal gratis! Voorheen betaalden jongeren van 13 tot 18 jaar nog een bijdrage. De afschaffing is een landelijke maatregel van het ministerie van OC&W. De Bibliotheek wordt door veel jongeren niet alleen gebruikt voor het lenen van materialen maar ook als een fijne plek waar rustig gestudeerd en gewerkt kan worden. Naast het lenen van materialen biedt het lidmaatschap veel voordelen, zoals toegang tot e-books en luisterboeken, gratis gebruik van computerwerkplekken en korting op activiteiten.

www.bibliotheekveldhoven.nl/lidmaatschap 

Voorleesmiddag

BIEB - Lees- en mediaconsulent Martijn van de bieb leest de leukste vakantieverhalen voor. Daarna leren kinderen spelletjes voor onderweg.
Woensdag 29 juni, 15.00-15.45 uur. Deelname gratis, wel aanmelden:

www.bibliotheekveldhoven.nl/vakantie 

Schrijfclub

BIEB - Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen. Elke 1e dinsdag van de maand komen zij samen in de Bibliotheek om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar.
In juli is het inspirerende thema ‘vakantie’. Aan de hand van foto’s van zomerse bestemmingen gaan de deelnemers een kort verhaal schrijven in de vorm van een ansichtkaart of advertentie.
Dinsdag 5 juli, 19.00-20.00 uur. Deelname gratis, wel aanmelden:

veldhovenschrijft@gmail.com  

Online tijdschriften lezen

BIEB - De TijdschriftenBieb is een app voor bibliotheekleden met daarin 16 verschillende tijdschriften, waaronder AutoWeek, Flair, Margriet en Psychologie Magazine. De TijdschriftenBieb is een dienst van de online Bibliotheek, waar bibliotheekleden naast de tijdschriften een keuze hebben uit ruim 30.000 e-books en luisterboeken. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven. De app met tijdschriften is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play.

www.bibliotheekveldhoven.nl/tijdschriftenbieb