Julia Tils toont haar zangtalent op de planken van Theater de Schalm, samen met Karin Bloemen.
Julia Tils toont haar zangtalent op de planken van Theater de Schalm, samen met Karin Bloemen. (Foto: Theater de Schalm)

Julia Tils treedt op met Karin Bloemen

  Cultuur

De Veldhovense Julia Tils verzorgt een gastoptreden tijdens de voorstelling van Karin Bloemen, op donderdag 18 mei in Theater de Schalm. Tijdens de tournee van Karin krijgt elke voorstelling een lokaal talent de mogelijkheid een nummer te zingen op het podium. Uit alle aanmeldingen heeft Karin zelf gekozen met wie ze graag wil samenwerken. In Veldhoven is dit Julia Tils uit Netersel.
Een interview. Maak kennis met Julia Tils!

Wie ben je en waar kom je vandaan?

"Ik heet Julia Tils en ik woon in Netersel. Ik ben eerstejaars Communicatie student op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik heb 15 jaar in het buitenland gewoond. Ik heb gewoond in Maleisië, Canada, Engeland, Qatar en nu in het pittoreske Netersel."

Sinds wanneer zing je?

"Ik zing sinds ik kan praten. Toen ik klein was, zong ik mezelf in slaap... Ik heb al 7 jaar professioneel zangles."

Wat is je favoriete nummer of favoriete muziek?

"Ik heb geen favoriet nummer; dat wisselt té vaak. Ik vind heel veel muziek leuk, maar Adèle blijft toch mijn favoriete zangeres. Zij is één van de weinigen die fantastisch live klinkt én tegelijkertijd zo veel emotie in haar nummers kan stoppen. Zelf heb ik geen favoriete muziek of muziekstijl... Ik kan alles waarderen en luister naar van alles, van hardrock tot opera.

Heb je al eens eerder voor een groter publiek opgetreden?

"Ik heb wel eens een keer opgetreden voor 250 man, maar niet voor zo veel als het aantal mensen die komen kijken op donderdag 18 mei. Dus... Dat is ook wel best spannend voor mij."

Wat verwacht je van de samenwerking met Karin Bloemen?

"Ik verwacht een super-geweldige avond met Karin. Ik hoop, dat ik veel van haar kan leren. Karin Bloemen is ontzettend getalenteerd, want ze kan zingen en acteren tegelijk. Dat vind ik zo ontzettend knap. Ook vind ik haar jurken altijd bijzonder prachtig! Echte kunstwerken die ze aandoet. Ik verwacht dat donderdag 18 mei dan ook een superleuke avond wordt."

Er zijn nog kaarten voor het optreden in Veldhoven van Karin Bloemen, samen met Julia Tils. Deze zijn te koop via reserveringen@deschalm.com of (040) 253.35.78. (ma t/m za 11.00-15.00 uur).

Meer berichten