Een zeer indrukwekkend bedrag konden de leerlingen van het Sondervick College bijeen sprokkelen voor 3 goede doelen.
Een zeer indrukwekkend bedrag konden de leerlingen van het Sondervick College bijeen sprokkelen voor 3 goede doelen. (Foto: Stanja Krath)

Imponerende inzet voor 3 goede doelen

  Cultuur

Als waarnemend rector van het Sondervick College, overhandigde Huib van de Ven donderdag 16 maart aan 3 goede doelen cheques met een totale waarde van maar liefst 16.268,00 euro.

VELDHOVEN - De overhandiging vond plaats in een mavo XL klas, waar de vertegenwoordigers van de goede doelen aanwezig waren. Het betrof Marieke Hendrikx van 'De Stalvrienden', Jan Matheeuwsen van 'Team King' en Rob Kesselring van 'Kinderen in Uganda'. Om 16.268,00 euro op te halen waren vele sponsoracties nodig, georganiseerd door de leerlingen en medewerkers van de school: sponsortochten, loterijen, lege flessenacties, de Kempen Campus Kerst Cross, enzovoort.

Marieke Hendrikx reageerde: "Ik ben overdonderd door dit bedrag... Hiermee kunnen we materialen kopen om aangepast te gaan mennen, speciale huifkarren samenstellen voor kinderen in een rolstoel, en noem maar op."

En Jan Matheeuwsen: "Super! We willen graag wat terug doen voor het Sondervick College in de vorm van lessen geven en in gesprek gaan met leerlingen."

Rob Kesselring tenslotte: "Dit is een mooie bijdrage aan de 2 projecten die we in Uganda ondersteunen: opvang van straatkinderen in een hostel en ondersteuning van een kliniek voor ondervoede kinderen. Geweldig!"

Meer berichten