Vooral het racen met gazonmaaiers is een spectaculair onderdeel van de Oerse Braderie. FOTO: Tienercomité Oerle.
Vooral het racen met gazonmaaiers is een spectaculair onderdeel van de Oerse Braderie. FOTO: Tienercomité Oerle. (Foto: Tienercomité Oerle)

Oerse Braderie komt eraan!

  Cultuur

In Oerle is altijd wat te doen! En daar is het hele dorp het hele jaar mee in touw. En ook de jeugd is behept met die spirit: onderneem iets, bouw samen aan iets, have fun!

VELDHOVEN - Zoals iedereen weet, verzorgt het Tiener Comité Oerle jaarlijks de organisatie van de braderie in Oerle, een drukbezochte, superleuke en gevarieerde braderie. Volgens vele mensen uit de streek een van de leukste en gezelligste in de regio. En daar kan Oerle zondag 2 april weer bijzonder trots op zijn.

Activiteiten

Ook dit jaar wordt om nooit te vergeten! Bezoekers worden meegenomen door een Oerle wat van alle kanten bruist. Zo zijn er diverse, leuke activiteiten, zoals:
- 1e wedstrijd NK Gazonmaaierracen
Jawel… Op de Oerse Braderie! Zo'n 40 gazonmaaiers gaan de strijd aan met elkaar. Een racemaaier kan op wedstrijden snelheden van tussen de 100 en 110 km/u halen. Spannend om te doen maar vooral ook spectaculair om naar te kijken.
- Go-kart voor 2 personen
Wie ouder is dan 18 jaar, kan met lief, partner, vriend of collegaeen ritje maken met een Go-Kart over een circuit.
- Tokkelbaan
Voor degenen die geen schrik kennen, zal er een spannende tokkelbaan zijn van Peer Survival, die belangstellenden van grote hoogte naar beneden laat gaan.

En verder...

Braderie Oerle kent verder gevarieerde live muziek van onder andere Blaaskapel Blitz, Sambaband A Batucada, Restore en dans van DéDé Danceballet.

Voor de kinderen zijn er onder andere supertrampolines en springkussens, alsook komt SchminkQueen Yvonne de kleintjes schminken of een leuke tijdelijke tattoo te geven. Voor de volwassenen is er een grote boeken- en snuffelmarkt. Ook wordt er nog een loterij gehouden.

Meer berichten