VKK verzorgt in de Eindhovense stadskerk een indrukwekkend Scandinavisch concert. zaterdag 18 maart.
VKK verzorgt in de Eindhovense stadskerk een indrukwekkend Scandinavisch concert. zaterdag 18 maart. (Foto: VKK)

Scandinavisch concert door het VKK

  Cultuur

Het Veldhovens Kamerkoor (VKK) verzorgt zaterdagmiddag 18 maart om 15.00 uur een programma met Scandinavië als rode draad.

VELDHOVEN - Het concert in hartje Eindhoven plaats, namelijk in de Catharinakerk aan de Kerkstraat, tijdens de serie 'Muziek in Cathrien.' Dirigent is Peter van Aerts. Aanvang 15.00 uur, entree 7,00 euro.
Aan bod in dit afwisselende programma komen onder meer werken van Edvard Grieg en Ola Gjeilo. Daarin is ook ruimte voor een intermezzo van beiaardier Rosemarie Seuntiëns en liederen van bas-bariton Frank Hermans, begeleid door pianiste Tannie van Loon. Voorzitter Aad Hendrickx: "Zo'n concert komt niet vanzelf. Er is hard gestudeerd op de uitspraak van het Noors, Deens en Zweeds. De uitdaging was om tot een mooie balans te komen. We hebben te weinig mannenstemmen, maar gelukkig doen er een aantal enthousiaste projectleden mee."
Het koor zoekt overigens ook bassen en tenoren die Veldhovens Kamerkoor blijvend willen komen versteken. Ook een nieuwe alt is welkom. Zangers met koorervaring kunnen ter kennismaking de openbare repetitie bijwonen op maandag 20 maart van 19.45 tot 22.00 uur in de Immanuelkerk, Teullandstraat 1 in Veldhoven.

www.veldhovenskamerkoor.nl

Meer berichten