10 Veldhovenaren die lid zijn van Fotoclub De FotoSchouw exposeren in Eindhoven. FOTO: Kathelijne Baars.
10 Veldhovenaren die lid zijn van Fotoclub De FotoSchouw exposeren in Eindhoven. FOTO: Kathelijne Baars. (Foto: Kathelijne Baars)

De FotoSchouw met foto's en audiovisuele presentaties

  Cultuur

In het naderende weekend van zaterdag 25 en zondag 26 maart verzorgt Fotoclub De FotoSchouw haar jaarlijkse (gratis) expositie in Buurthuis 't Slot, gelegen aan het Kastelenplein 167 in Eindhoven. Hieraan doen maar liefst 10 leden uit Veldhoven mee.

REGIO - Met in totaal 150 schitterende foto's en 2 indrukwekkende series audiovisuele presentaties van elk een half uur, heeft de expositie zoveel te bieden dat de bezoeker er gemakkelijk meerdere uren door kunt brengen. De Fotoschouw is een club van circa 40 enthousiaste amateurfotografen van 50 jaar en ouder, die wekelijks bijeekomen om hun fotoprestaties te bespreken. Er is in ruim 35 jaar een enorme schat aan ervaring opgebouwd. En deze weerspiegelt zich zonder meer in de expositie.

Nieuw in 2017

Met betrekking tot de expositie, zijn de leden van Fotoclub De FotoSchouw in het afgelopen jaar uitgedaagd om een aantal zeer uiteenlopende thema's geheel naar eigen inzicht in beeld te brengen. Juist dat eigen inzicht leidt tot een zeer grote verscheidenheid in foto's over hetzelfde onderwerp. De thema's dit jaar zijn: Angst, Dromerig, Minimalisme, Herhaling, In de plooi en Op locatie.

Fotoketting

Ook dit jaar zijn er natuurlijk weer 2 geheel verschillende fotokettingen te zien, die beide dezelfde foto als startpunt hebben. Een 'fotoketting' is overigens een opeenvolging van foto's, waarbij iedere foto een relatie heeft met de voorafgaande foto. Zo ontstaat een serie foto's, met vaak onverwachte wendingen door de persoonlijke interpretatie van de fotograaf.

Vrij werk

Tenslotte, in de grote zaal van Buurthuis 't Slot tonen de leden zoals altijd de beste foto's uit hun vrije werk. Deze zijn ook dit jaar weer van hoge kwaliteit. En - dat mag inmiddels duidelijk zijn - van een zeer grote verscheidenheid.

Te zien

De fotoexpositie van Fotoclub De FotoSchouw is te zien op zaterdag 25 en zondag 26 maart beide dagen zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij Buurthuis 't Slot. Vanauit het Station Eindhoven is het buurthuis bereikbaar met buslijnen 16, 18, 19 en 319.

Meer berichten