Door Vier het Leven zijn Jolanda Buitenhuis en Truus Flos vrienden geworden, die regelmatig een avondje uit gaan. FOTO: Bert Jansen.
Door Vier het Leven zijn Jolanda Buitenhuis en Truus Flos vrienden geworden, die regelmatig een avondje uit gaan. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

Vier het leven met stichting 'Vier het Leven'

  Cultuur

"Dankzij 'Vier het Leven' kan ik blijven genieten van een heerlijk avondje uit." Aan het woord Truus Flos uit Veldhoven, gast van 'Vier het Leven'. Zij vertelt enthousiast over het belang van de stichting.

VELDHOVEN - Samen met gastvrouw Jolanda Buitenhuis gaat Truus Flos regelmatig een avondje uit. "Ik las een artikel van jullie krant, toen nog Ahrenberger, over de stichting en was gelijk geïnteresseerd. Ik heb opgebeld om mezelf aan te melden. Binnen een paar dagen had ik een programmaboekje in huis en kon ik mezelf aanmelden om mee te gaan."

Verschillende activiteiten

Als gast van 'Vier het Leven' wordt de deelnemer in de watten gelegd bij het avondje uit. "We doen er alles aan om het zo gezellig mogelijk te laten verlopen. Als gastvrouw zorgen we voor onze gast. Ik heb Truus al een paar keer mogen begeleiden bij verschillende activiteiten. Daarbij zorg ik dat alles is geregeld. Ik haal Truus op aan haar voordeur en breng haar 's avonds weer terug en veilig binnen is," vertelt Jolanda Buitenhuis. Ze is sinds 2 jaar gastvrouw, vrijwel tegelijkertijd als Truus Flos.

Programmaboekje

Culturele deur-tot-deur activiteiten voor ouderen van 65 jaar en ouder. Samen met een gastvrouw en eventuele medegasten gezellig naar onder andere de bioscoop, theater of museum. Gasten krijgen een programmaboekje en kunnen zich aanmelden per activiteit. "Je kan mee zo vaak als je wilt. Zelf bezoek ik graag een opera en luister graag naar klassieke muziek. Zelf trek ik er niet meer zo vaak op uit. Met Vier het Leven is alles geregeld en hoef ik nergens naar om te kijken."

Elkaar helpen

Buitenhuis haalt haar gasten op en vertelt dat het vaak al in de auto al heel gezellig is. Truus Flos voegt daaraan nog dat het contact met andere gasten zeer waardevol is. "Je helpt elkaar en geeft elkaar uitleg. Bij een klassiek concert zat ik langs een mevrouw die bijna blind was. Ze fluisterde tegen mij 'Wat heeft de soliste aan'? Het lijkt een klein ding maar die mevrouw 'zag' haar daardoor zo op het toneel. Na de pauze had de soliste zich omgekleed, wat ik ook tegen deze mevrouw vertelde."

Meer berichten