Foto:

Story of... David Bowie

  Cultuur


DE SCHALM
- Voor alweer de 5e keer op rij staat voorman Alexander Broussard in Theater de Schalm met zijn masterclass reeks ‘The Story of …’ In deze reeks neemt Alexander de toeschouwer mee op reis door de prachtige muziek van ’s werelds grootste muzieklegendes. Deze keer is het de beurt aan Rias Baarda. Wellicht is Rias op dit moment het meest bekend als gitaarvirtuoos bij ’s lands bekendste roept u maar acts The Originals en De Corona’s waarmee hij bijvoorbeeld 3weken in het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen te Vancouver heeft mogen optreden. Of u heeft hem gezien op Lowlands met 2nd Place Driver. Maar afgelopen jaar gooide hij enorm hoge ogen met zijn Bowie interpretaties op op onder andere Paaspop en Live XL.
Vrijdag 18 juni, 20.00 uur.
Tekst: Bente Aalbers - Foto: Theater de Schalm.

2 kolommen van max 325 woorden

V-TICKET: Country Life Café
Country Live Café is een waar genot voor de liefhebbers van Country. Vier miniconcerten op 1 avond met verschillende countrysterren. De Eagles Tribute Band zal grootheden als Pam MacBeth, Jennifer Ewbank en Jacky ieder afzonderlijk begeleiden in een muzikale avond die je vanaf je eigen bank kan volgen. Jacky won maar liefst zes keer de Dutch Country Music Association prijs voor beste countryzangeres van Nederland. Met haar set zet ze haar idool Emmylou Harris volledig in de schijnwerpers. Jennifer Ewbank verrast ons met een echte Nashville Night. Deze singer-songwriter, zangeres en pianiste in hart en nieren heeft een onbegrensde passie voor muziek en schakelt zonder veel moeite van een gevoelige ballad over naar swingende uptempo pop-country muziek. De Amerikaanse Pam MacBeth is geen onbekende in de Nashville scène. Als veelgevraagd artiest speelde ze in vele music video’s, waaronder Marty Stuarts Hillbilly Rock, TV shows en specials van oa. Jerry lee Lewis, Steve Earle, Pam Tillis en Lonestar. Haar set is de perfecte blend van wat country te bieden heeft.
Donderdag 10 juni, 20.00 uur.

Corpo Maquina: Bolistas
Sta zelf op het toneel, doe mee met de workshops of kom naar de studiopresentatie. Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt dans- en performance-gezelschap Corpo Máquina een bom van energie het theater in. Deze zomer werken ze in verschillende theaters in Noord-Brabant aan hun nieuwe voorstelling Bolistas waarin de hoofdrol is weggelegd voor nieuwsgierigheid, kameraadschap en vertrouwen. Om te repeteren voor Bolistas is Corpo Máquina van zondag 27 juni t/m donderdag 1 juli te gast in Theater de Schalm. Met freestyle voetballers Nasser El Jackson, Younes El Jackson, breakdancer Simon Bus en geluidskunstenaar Boris de Koning
zondag 27 juni t/m donderdag 1 juli, voor leeftijden van 8-14 jaar.

Corpo Maquina: Warriors Foot
Samen met Nasser El Jackson werken aan een voorstelling. Warriors Foot is een 30 minuten durende voorstelling die Corpo Máquina in drie middagen met een groep voetballers, een klas of andere liefhebbers in elkaar zet. De deelnemers worden performers in een choreografie die volledig is geïnspireerd op het voetbalspel. Samen met de bekende free style voetballer Nasser El Jackson nemen ze het podium over in een decor van licht en een betoverend klanklandschap. Een traktatie voor de vrienden, familie en leeftijdsgenoten die komen kijken.
Dinsdag 29 juni t/m donderdag 1 juli, voor de leeftijden van 8-14 jaar.


Voor het complete aanbod of voor meer informatie ga je naar onze website: www.deschalm.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden