3 dagen volop schitterende optredens aan het E3-strand in Eersel.
3 dagen volop schitterende optredens aan het E3-strand in Eersel. (Foto: Sarah Bowles)

3 dagen feesten aan het E3-strand

  Cultuur

Na succesvolle edities in 2015 en 2016, vindt 'We are electric Weekender' dit jaar opnieuw plaats op het E3 strand in Eersel. De 3e outdoor editie wordt daar gehouden van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni. Pendulum Live, Rudimental (dj-set), Goldfish, Knife Party, Jeff Mills, Noisia 'Outer Edges' en Tchami behoren tot de eerste grote namen van dit 3-daags festival. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

REGIO - 'We are electric Weekender' is een weekend lang alle remmen los laten aan het kraakheldere meer van het E3 strand in Eersel. Het 3-daags festival biedt een veelzijdige en internationale programmering die zich richt op de liefhebber van elektronische muziek die niet in één hokje te vangen is. Neem een duik in het water; relax op de camping aan het strand of doe vol passie mee aan het feest van maar liefst 100 (live) optredens en dj's. Van drum 'n' bass tot electro, en van trap door naar house en techno. Alle stromingen smelten samen tot één zomers weekend.
De afgelopen 2 outdoor edities trok het festival naast tienduizenden bezoekers ook internationale acts uit diverse muzikale hoeken zoals The Prodigy, Die Antwoord, Paul Kalkbrenner, Fatboy Slim, Netsky, Boys Noize, De Jeugd van Tegenwoordig en Hudson Mohawke.

DJ-collectieven

Dit jaar zijn er opnieuw samenwerkingen met de allerbeste partners uit onder meer de techno-, d&b- en housescene. Zo presenteert het gerenommeerde technolabel 'Electric Deluxe' 2 dagen programma op de Snare-stage met onder meer Jeff Mills en Speedy J. Samen met de evenementen van 'Electric Deluxe Presents' vormt het label een platform voor artiesten, opererend binnen ieder denkbaar genre in het brede spectrum van techno.
Het populaire muziekplatform 'Future House Music' host de Pulse op zaterdag, een open air podium direct gelegen aan het fijne zandstrand. De plek bij uitstek voor de warmere, diepere housesounds van onder meer Fransman Tchami en van het Nederlandse duo en IDMA Best Breakthrough Artist Mr. Belt & Wezol.
'Blackout', het eigen label van Neerlands trots 'Black Sun Empire', is uitgenodigd om de Snare op zondag binnenstebuiten te keren met zijn euforische, harde drum'n bass sound. Daarvoor komen de heren zelf aan de knoppen staan en nodigen ze onder andere Audio & Ed Rush uit met hun nieuwe collaboratie Killbox.
Vorig jaar bleek Losjes de publieksfavoriet te zijn tijdens de late uurtjes van het festival. De mix van zwoele (deep)house met uitschieters naar disco en knallende techhouse sloot naadloos aan het op hoofdprogramma van het festival.

www.we-are-electric.nl

Meer berichten