Foto: Jordy

Rechtsomkeert

  Column

Soms krijg je in de sport van die cadeautjes waarover je nog lang napraat. Gewoon, van die bijzondere momenten die je het liefste iedere zondagmiddag in de kantine deelt.
Ik kan me goed voorstellen dat een oefenwedstrijd tegen PSV een prachtig cadeau is. Ondanks dat de zomerstop voor velen langer duurt dan gebruikelijk, is het natuurlijk heerlijk om weer op het veld te staan. Samen met je teamgenoten weer conditie opbouwen, doelpunten maken en uitkijken naar de eerste wedstrijd. En als je dan een wedstrijd tegen PSV mag spelen, lijkt me dat een geweldige belevenis.
Pfoe, wat had ik het afgelopen weekend te doen met UNA 1 en de hele club. Je kan er allerlei theorieën en gedachtes op los laten hoe dit kon gebeuren, maar buiten dat vind ik het vooral een enorme domper. En ik denk ook dat je nu als vereniging elkaar moet steunen en sterk blijven om aan iedereen te laten zien dat dit anderen ook had kunnen gebeuren.
Ik vraag me echt af hoe de heen- en terugreis in de spelersbus is geweest. Je vertrekt vol adrenaline vanuit Zeelst richting de wedstrijd. Voordat je überhaupt je veters hebt kunnen strikken in de kleedkamer, komt de mededeling dat de wedstrijd niet doorgaat. En 20 minuten later maak je rechtsomkeert.
Au, dat doet zeer! Ik hoop dat PSV ergens de komende jaren ons UNA opnieuw uitnodigt voor een herkansing.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden