Foto:

Kleurplaat

  Column

Wat een zomer! Op social media zie ik heerlijke foto’s van stralende gezichten bij een nu bijna privézwembad voorbij komen. Ook op het strand is het goed uit te houden. Gezellige drukte! Leuk voor de reiziger, maar niet voor de lokale middenstand. Het lijkt meer op de drukte van een voorseizoen. Velen vinden dat nu wel fijn.
Voor ons is het niet meer bij te houden; de wisseling van kleur trekt een wissel. Je kan je geboekte reis naar Turkije vooralsnog niet maken en dat betekent omboeken. De Duitsers gaan echter wél en hebben het heerlijk aan de kust. Hetzelfde verhaal geldt voor Bulgarije. Was je nét aan het genieten in Kroatië, wijzigt het reisadvies naar 'oranje' en moet je terug terwijl de Belgische buren wel mogen blijven…
Slogan van Spanje is dit jaar 'Spain for sure'. Helaas niet voor de Engelsen die halsoverkop moesten vertrekken om zo aan een verplichte quarantaine van 2 weken te ontkomen.
Ons Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt alleen beleid, maar er moet veel meer duidelijkheid komen... Stem het beleid met elkaar af! Elk land heeft zijn eigen deskundigen en dat werkt ook niet mee.
We begrijpen de terughoudendheid van de vakantiegangers wel. Nu de Tweede Kamer tot eind augustus niet vergadert komt er weinig verandering in… Politiek of niet, wij reisagenten blijven de landen kleuren, maar vooral omboeken naar volgend jaar.
Corine Ravestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden