Foto: Jordy

Achtertuin

  Column

In de krant las ik een bericht over kamperen. Nu de meeste mensen in Nederland blijven, is het toch wel fijn als je in ieder geval ergens heen kan. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar je kan nu ook bij mensen in de achtertuin terecht... Zie het als een soort van minicamping, maar dan gewoon alleen op een stukje gras.
Ik vraag me oprecht af hoe ik dat voor me moet zien. Je komt daar aan bij het huis van ik-noem-maar-een-willekeurig stel: Piet en Ria. Daar mag je een paar dagen kamperen voor een zacht prijsje. Tijdens het opbouwen kun je bij Piet stroom uit de schuur vragen en Ria schrijft alvast de bestelling op van de broodjes die de volgende ochtend bij de caravan worden afgegeven. En nadat alles staat wil je natuurlijk even douchen. Bij Piet en Ria kun je tegen een fijn prijsje een zak met douchemuntjes krijgen. Niet dat die nodig zijn want de badkamer van dit stel heeft natuurlijk altijd water. In de avond mag je tot 22.00 uur geluid maken, want Ria moet de volgende dag alweer vroeg beginnen. En zo eindigt de eerste dag in Camping Achtertuin...
Ik kan me best voorstellen dat het een hele belevenis is, maar het zou niks voor mij zijn. Al was het alleen al dat je, voor het gevoel, met een toiletrol onder je arm het huis binnenloopt.
Wat zijn we toch heerlijk creatief en burgerlijk tegelijk deze zomer!

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden