Corine Ravestein.
Corine Ravestein. (Foto: )

Varen

  Column

Heerlijk om deze zomer op het water te zijn en al varend Nederland te her- of ontdekken. De vraag naar boten is dan ook groot, maar het aanbod wordt wel steeds kleiner. De boten zijn niet aan te slepen en wie van zijn oude sloep af wil kan er zeker nu een mooie prijs voor krijgen.
Het wordt steeds gezelliger, maar ook drukker op het water. We hebben al prachtig weer gehad om te varen. Slecht weer bestaat overigens niet, wel slechte kleding. En wat creatief van de aan het water gelegen restaurants dat ze de verloren Corona-omzet deels hebben kunnen opvangen door het aanbieden van heerlijke maaltijdboxen! Je legt aan, box op schoot en genieten maar. Geen drive inn, maar een drive through.

Varen over de Nederlandse rivieren per luxe riviercruiseschip is ook een leuke optie. Van een Meerlandentocht blijft het schip nu hier. Uiteraard weer de nodige aandacht voor de gezondheid: scheepsarts aan boord, minder passagiers, excursies met kleine groepjes en de gids is te horen via een oortelefoontje. Wel eigen leesvoer meenemen; het andere voer wordt aan tafel geserveerd. De fitness, wellness en kapsalon zijn gesloten, dus dat wordt zelf hardlopen en je eigen föhn gebruiken.

Zeiljacht, motorboot of sloep... Het onderhouden kost veel tijd en nog veel meer geld. Ander optie is een vriend met een boot te zoeken...

Corine Ravestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden