Foto: Jordy

Column Jordy Graat

  Column

De week van de versoepelingen... Echt, ik zou heel graag over andere dingen schrijven, maar dit is natuurlijk wel wat ons bezighoudt. Zeker in de branche waarin ik werkzaam ben, zijn die persconferenties natuurlijk extra belangrijk. We staan ver achteraan in de rij als het gaat om 'groen licht' krijgen, dus ieder goed bericht is meegenomen. Zeker omdat onze inkomsten bijna nul zijn.
Dat is niet het belangrijkste, je wilt gewoon weer aan de gang. Dus is in principe alles wat mag weer een stapje vooruit, maar het blijft lastig. De regel over de 1,5-meter afstand is er eentje die voor horeca, evenementen en festivals als een muur overeind blijft staan. Ze kunnen, hoe graag ze ook willen, geen volle bak draaien op deze manier. Wat ik wel mooi vind, zijn alle omdenkers. Mensen die vooral kijken naar wat wél kan en daarmee iets doen. Zo blijken we allemaal creatievelingen te zijn met goede ideeën.
Ik ben erg benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan. Ik heb het idee dat we in Veldhoven ons best doen er iets van te maken en dat we blij zijn dat er weer wat extra ruimte is. De winkels worden beter bezocht, de restaurants kunnen verder opstarten en iedereen is weer een stukje blijer. Helaas blijf ik bang voor de kermissen en andere evenementen, die gaan we waarschijnlijk volgend jaar pas weer meemaken. Tot die tijd houden we moed dat het snel beter zal gaan. Het is een bizarre gebeurtenis, daar ben ik me steeds meer van bewust.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden