Foto:

Column Corine Ravestein

  Column

De reisorganisaties zijn er grotendeels klaar voor, u ook?
Waar kunt u nu al rekening mee houden... Vanaf juli starten de vakantievluchten op, in eerste instantie alleen naar de bestemmingen waar toeristen welkom zijn. Waar ze zo comfortabel en veilig mogelijk kunnen genieten van de vakantie. Voor iedere bestemming gelden de overheidsregels, maar deze kunnen dus per bestemming verschillen!
Check thuis is en wees ruim op tijd op het vliegveld zijn, want de nieuwe maatregelen vergen meer tijd. Er kan gecontroleerd worden op temperatuur. Bij een temperatuur boven de 38 graden Celcius of verkoudheidsklachten mag u niet mee op de vlucht! Het kan zijn dat er voor de bestemming een gezondheidsverklaring wordt gevraagd.
Mondkapjes dragen tijdens de vlucht is verplicht. Deze dienen om de paar uur vervangen te worden. Zelfgemaakte kapjes zijn niet toegestaan.
Trolleys gaan waarschijnlijk mee in het ruim; een kleine tas kan mee als handbagage. HEPA-filters zuiveren de lucht en de service aan boord is aangepast. Zoveel mogelijk blijven zitten; naar het toilet gaan wordt nog een dingetje.
Op bestemming worden vooral excursies en animatie in de buitenlucht aangeboden. Minder mensen zullen tegelijk gaan eten in de restaurants. Ook zal er meer geserveerd worden in plaats van een buffet. Voor het zwemmen hoeft (nog?) geen tijdslot gereserveerd te worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden