Foto:

Corine Ravestein

  Column

Stoplicht staat op groen… Geel is geen groen, maar geel kan wel weer oranje worden. Kortom, Rutte stond het in geuren maar vooral kleuren te vertellen afgelopen woensdag.
Ja, we mogen weer op reis en nee, niet naar alle landen. Beetje voor beetje gaan vooral Europese grenzen open. Wel wordt er van de consument verwacht op de hoogte te blijven van de regels van het desbetreffende land, ook tijdens de reis.
Buitenlandse Zaken heeft hiervoor een handige app. Op de website van de Reisoverheid staat een reischecklist over de bestemming. In tegenstelling tot datgene wat Rutte zei in de laatste persconferentie: "Repatriëren gaan wij niet doen”, met ‘wij’ bedoelt hij de overheid! Want wij boeken pakketreizen en deze ANVR reisorganisaties hadden ook al voor het Corona tijdperk (vulkaanuitbarsting IJsland, bijvoorbeeld) en hebben nu dus nog steeds zorgplicht. Dat is letterlijk en figuurlijk een zorg minder!
Boek je echter zelf je losse vlucht, trein of bus en een verblijf dan is repatriëring vanwege Corona voor eigen rekening, tenzij je verzekeraar dat vergoed. En laat nu net de verzekeraars hun voorwaarden aanpassen en zaken buitensluiten. Check dus ook goed je eigen verzekering wat vergoeden ze wel/niet ook wanneer je moet annuleren voordat je vertrekt. Het reizen zal er na 1 juli zeker zeer anders uit gaan zien. We willen erop uit maar hoe ziet het nieuwe reizen eruit? Daarover volgende keer meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden