Foto: Jordy

Jordy Graat

  Column

Tijdens deze gekke weken heb je vaak tijd om dingen uit te zoeken. En je komt dan van alles tegen. Ik vond een foto uit 1997. Daar hoort een mooi verhaal bij. Kleine Jordy, 9 jaar, op de bank bij Peter Jan Rens in het tv-programma ‘Geef Nooit Op’. Het was in die tijd de droom van ieder kind om daarin terecht te komen.
Ik weet nog precies hoe het ging. Met een ontzettend slecht handschrift schreef ik een brief naar Peter Jan, want ik wilde een radioprogramma maken bij Radio 538. Een aantal weken later ging de thuistelefoon. Toen deed ik mijn eerste screentest. Snel daarna mocht ik naar Hilversum voor een 2 de test en daar moest ik alles nog eens uitleggen. Het voelde nooit als een druk maar meer als een geweldige belevenis.
Op een woensdagmiddag kwam mama naar het speeltuintje met een brief van John de Mol Produkties. Ik was uitgekozen! In de zomer is toen mijn filmpje opgenomen en 3 maanden later de studio-opnames. De hele trein vanuit Eindhoven naar Hilversum zat vol met familie en vrienden. Naar het Mediapark, studio 22. Peter Jan deed een leuk interview, we lieten het doek zakken en sprongen daarna in het gat van avontuur.
8 maanden later kwam het op de televisie, en in die tijd zat iedereen op zaterdagavond nog voor de buis. Ruim 3 miljoen kijkers! En ik? Ik stond plaatjes te draaien in de kantine van SDO. Die uitzending zou ik later wel zien…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden