Foto: Jordy

Column Jordy Graat

  Column

Deze week wordt een spannende week. Het kabinet gaat namelijk aankondigen of we wel of niet gaan versoepelen. Ik ben erg benieuwd.
Aan de ene kant ben ik er heel blij mee, maar aan de andere kant vraag ik me vaak af wat ons nog allemaal te wachten staat. Ik merk wel heel erg dat de meeste Veldhovenaren eruit willen.
Afgelopen weekend liep ik door een wat drukke supermarkt om de weekendboodschappen te halen. Waar je normaal relax alles uit de schappen pakt, leek het nu op een stressvol potje tetris door de wandelgangen waarbij ik regelmatig zuchtende geluiden hoorde als iemand heel even moest kijken welk product de juiste was. Ik moet je zeggen, ik schrok ervan. Je hoopt dat de afgelopen weken de stressfactor iets zouden doen dalen, maar een rondje boodschappen doen blijkt toch al een bron van ergernis. We lopen nu eenmaal achter ons karretje aan en dan kan het soms wat druk zijn. Het was best vermakelijk om te zien hoe wij ons overal door manoeuvreren.
Overigens wel een groot compliment aan het personeel dat vrijwel altijd vriendelijk blijft, de karretjes netjes schoon houdt en de vakken vult in hoog tempo. Ineens is boodschappen doen een soort van uitje geworden in plaats van de dagelijkse gang van zaken. En hoe de komende weken zich ook vorderen, we zullen er toch regelmatig komen. Dus als je dan wat langer bezig bent of in de ‘karretjes’-file staat, denk dan maar zo: we doen allemaal ons best!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden